Днес в Италия се произвеждат парламентарни избори, на които се

...
Днес в Италия се произвеждат парламентарни избори, на които се
Коментари Харесай

В Италия се произвеждат парламентарни избори

Днес в Италия се създават парламентарни избори , на които се чака напредък на популистки и крайнодесни партии и е допустимо в идващия парламент да няма устойчиво болшинство , съобщи Агенция Франс Прес.
 
Право да гласоподават за Камарата на депутатите (долната камара в парламента) имат 46,6 милиона италианци, а за Сенат - 42,9 милиона. За да могат да гласоподават за Камарата, гласоподавателите би трябвало да са навършили 18 години, а с цел да гласоподават за Сенат, те би трябвало да имат навършени 25 години.
 
Изборният ден продължава до 23.00 ч. локално време (полунощ българско време). Очаква се ниска изборна интензивност.
 

Публикуването на изследвания на изборните настройки е неразрешено в последните две седмици от предизборната акция. В последните оповестени, в които се отбелязва съществуването на милиони колебаещи се, дясната-крайнодясна коалиция на Силвио Берлускони води с 37%, следвана от популисткото " Движение 5 звезди " с 28%, левоцентристката коалиция към ръководещата Демократическа партия с 27% и лявото придвижване " Свободни и равни " с 6%.
 
Според специалисти за приемане на безусловно болшинство в Народното събрание са нужни сред 40 и 45% от гласовете при новата смесена изборна система, която комбинира симетричен и мажоритарен избор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР