Днес в италианския парламент ще се проведе заседание, което трябва

...
Днес в италианския парламент ще се проведе заседание, което трябва
Коментари Харесай

Италианският парламент разглежда дебатите и вота на недоверие

Днес в италианския парламент ще се организира съвещание, което би трябвало да дефинира по кое време ще се проведат дебатите и вотът на съмнение против държавното управление.

Вероятната дата е 20 август, само че защото парламентарните групи не реализираха единодушие, то гласуването на сенаторите в цялостен състав през днешния ден ще дефинира по кое време тъкмо ще се проведат.

Заседанието е изключително, което наложи преустановяване отпуските на сенаторите.

Междувременно, някогашният министър председател Матео Ренци даде поръчка, че желае да се върне в ръководството на страната.

На фона на политическата рецесия в Италия, Ренци желае да сформира експертно държавно управление. Той ще се опита да се коалира с " 5 звезди ", с цел да се избегне предварителният избор посредством взаимно ръководство до идната пролет.

Очаква се на 20 август министър председателят Джузепе Конте да приказва пред Сената.

Припомняме, че предходната седмица вицепремиерът на Италия Матео Салвини, който е и водач на партията " Лига ", се разгласи за осъществяване на нови избори в най-кратки периоди, съобщи Дойче веле. Той уточни, че държавната коалиция към този момент няма болшинство в Народното събрание.

Салвини към този момент се обърна към премиера Джузепе Конте с предлагането си за предварителни избори.

Припомняме, Салвини се оказа в центъра на корупционен скандал. През предишния месец прокуратурата в Милано стартира следствие на скица с присъединяване на членове на " Лига " и съветски представители. В пресата се появиха изявления, че управлението на партията е получило финансиране в размер на десетки милиони от Русия в подмяна на лобиране от тяхна страна за петролна договорка, мечтана от Москва.

Ако вотът на съмнение мине, то президентът Серджо Матарела поема в свои ръце упрвлението на страната посредством ориентиране на предварителни избори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР