Днес в хотел Рила в Боровец се проведе среща във

...
Днес в хотел Рила в Боровец се проведе среща във
Коментари Харесай

Боровец е готов за зимния сезон

Днес в хотел „ Рила ” в Боровец се организира среща по отношение на готовността на курорта за зимния сезон. Присъстваха представители на експлоатационните сдружения, Министерство на вътрешните работи, БАБХ и РЗИ.
Срещата откри кмета на община Самоков Владимир Георгиев, който акцентира, че макар, че сме изправени пред необикновена обстановка, всички чакат сезон, който ще даде опция курорта да работи добре и да се осъществя сполучлив сезон. " Тъй като, поради обстановката, ще се разчита главно на българския екскурзиант и туристите от прилежащи страни, въпреки всичко ще се направи всичко допустимо, с цел да получат сигурност и добър артикул. За задачата е нужно взаимните старания на всички, ангажирани с това ", акцентира Владимир Георгиев.
 Владимир Георгиев: Доказахме, че една община може да бъде отворена към жителите си Владимир Георгиев: Доказахме, че една община може да бъде отворена към жителите си
В Историческия музей в гр. Самоков претендентите на " Българска социалистическа партия за България " за кметове и общински съветници показаха концепциите си за управлeние...
Традиционно на тази среща, която се организира годишно, преди началото на сезона, се рапортува готовността на ангажираните институции. И през днешния ден готовността на системите бяха докладвани от ЧЕЗ, които подчертаха, че тази година сигурността на електрозахранването е обезпечена. Докладвано се прави и главен ремонт на подстанцията. От ВиК оповестиха, че имат подготвеност за новия сезон. Подготвени са задоволително спешни екипи. Предстои да бъдат почистени резервоарите.
От регионална дирекция „ Полиция ” обявиха, че и тази година са планували задоволителен брой служители на реда за защита на курорта и гарантиране на сигурността на туристите. Ще бъдат командировани и спомагателни сили в курорта, както всяка година, а Община Самоков ще поеме настаняването им. От районната работа на пожарната в Боровец също обявиха, че имат подготвеност, както и уверението, че могат да разчитат на силите от Самоков и Костенец. Представителят на Българска организация по сигурност на храните съобщи, че ще има засилен надзор през сезона.
Акцентът на днешната среща бе предписанията и ограниченията за гарантиране на сигурността на туристите в изискванията на зараза. От РЗИ дадоха наставления на хотелите и местата за публично обслужване за съблюдаване на строги противоепидемични ограничения. Обсъдено бе спазването на отдалеченост от туристите във всички места за публично обслужване, както и за ски зоните и лифтовете. От ведомството оповестиха, че имат подготвеност за засилен надзор на територията на курорта. Те споделиха наблюденията си, че в курорта и сега се съблюдават засилени ограничения, посредством което да се подсигурява сигурността на туристите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР