Днес в хотел „Маринела“ се състоя официалното представяне на „Христо

...
Днес в хотел „Маринела“ се състоя официалното представяне на „Христо
Коментари Харесай

Биографията на Христо Стоичков вече е в книжарниците с подкрепата на Fibank

Днес в хотел „ Маринела “ се състоя формалното показване на „ Христо Стоичков. Историята “ - биографията на един от най-популярните българи по света.

Това не е книга единствено за футбола, а и за живота. В нея единственият български футболист, притежател на „ Златна топка “, най-сетне позволява публиката покрай себе си. В 400 страници той споделя без маска и грим целия си живот. Написана в съавторство с известния състезателен публицист Владимир Памуков – притежател на премията за спортна публицистика „ Черноризец Храбър “, книгата споделя за смайващото странствуване на едно момче от дребен недодялан град в комунистическа държaва до стохилядната сцена на „ Камп Ноу “.

Единственият българин измежду 100-те най-велики във футбола се появи особено за тържеството с присъединяване на известни персони от разнообразни области и свои другари.

“Имах щастието животът да ме изстреля нагоре и да сбъдна огромната си детска фантазия. Колко високо стигнах? Вие ще кажете, тъй като всеки си има своя Еверест. Знам единствено, че през днешния ден, когато погледна надолу, с цел да видя от кое място съм тръгнал, към момента ми се завива свят.”, показа Христо Стоичков.

В биографията Стоичков не се показва като „ най-хубавия човек, който познавам “, а в противен случай – не си икономисва грешките, проблемите и гафовете, които обаче са доста по-малко от триумфите и успехите. Това не е една захаросана история за Христо Стоичков, а прям роман за борбите му в живота. А Владимир Памуков съумява да редува динамично настроенията от разнообразни събития и незнайни истории, които дават занимателност и основават нюанс на единствения българин, покорил върха в област, която вълнува цялата планета. Книгата излиза със съдействието на Fibank (Първа капиталова банка).

„ Това е история, която ще развълнува всеки българин и всеки обожател на футбола без значение от неговите пристрастия към играчи и тимове. Като българска банка, за нас е
наслаждение и чест да имаме опцията да подкрепим издаването на биографията на Христо Стоичков – един от най-известните българи по света и петкратен притежател на
купата Футболист номер 1 на България “, показа Ивайло Мутафчиев, главен акционер на Първа капиталова банка (ПИБ) - най-голямата банка с български капитал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР