Днес в Хърватия се провежда втори тур на местните избори,

...
Днес в Хърватия се провежда втори тур на местните избори,
Коментари Харесай

Втори тур на местните избори в Хърватия

Днес в Хърватия се организира втори тур на локалните избори, след което ще стане ясно кои от претендентите ще бъдат кметове на най-големите градове в страната през идващите четири години.

На втория тур гласоподавателите ще изберат общо власт на 14 окръга, кмет на Загреб, който има статут на окръг, 56 кметове и 87 ръководители на общини, съобщи организация Hina.

Днешните избори се организират в 432 града и общини, в съвсем 5500 изборни секции, а право на глас имат 3 231 000 гласоподаватели.

Политическата общност обръща особено внимание на резултатите в столицата Загреб, където Томислав Томашевич ( " Ние можем " ) и Мирослав Шкоро (Движение Отечество - ДП) се съревновават; в Сплит, където Ивица Пуляк (Център) и Вице Миханович (Хърватски либерален съюз - ХДС) се кандидатират за кмет; в Риека, където се състезават Марко Филипович (Социалдемократическа партия на Хърватия - СДП) и самостоятелният Давор Щимац; в Осиек; където сили премерват Иван Радич от ХДС и Берислав Млинаревич (ДП, Мост).

Първите резултати от втория тур на изборите ще бъдат оповестени от Държавната изборна комисия (ДИК) на уеб страницата ѝ в 20.00 ч. и ще бъдат обновени на всеки 10 минути.

Ако двама претенденти получат идентичен брой гласове, ще се организира трети кръг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР