Днес в Гърция е ден за размисъл. Забранени са всякакви

...
Днес в Гърция е ден за размисъл. Забранени са всякакви
Коментари Харесай

Гърците размишляват за кого да гласуват утре

Днес в Гърция е ден за размисъл. Забранени са всевъзможни политически пропаганди. Към момента първите две партии са с разлика от към 6%. 12 на 100 от жителите не са решили за кого да гласоподават. Какви са настроенията измежду жителите на Атина, вижте в идващия материал:

За първи път от години насам, гърците ще отидат до урните, с цел да изберат новите 300 депутати, без да бъдат в обстановка на рецесия. През 2009 година страната удари финансовото дъно, като последваха заеми, мониторинг, задължения. Сега страната се намира в напредък. Хората започнаха да усещат непоклатимост, макар историческата инфлация, която засегна всички европейски страни през последната година.

 
Сега нещата стартират да се усъвършенстват. Но какво се случва? Въпреки че става оживено и бизнесът се усъвършенства, имаме прекалено много разноски. Всичко е станало по-скъпо. В супермаркета е станало по-скъпо. Електроенергията, горивото, всичко стана по-скъпо. Така че останахме на същото място. Печелиш малко повече, само че и даваш малко повече. Нищо не се е трансформирало.
Кристина, водач на такси

Консервативният министър-председател Кириакос Мицотакис се бори за втори мандат, откакто предишното лято завърши драконовският режим на надзор на разноските, натрапен от интернационалните кредитори, които отпускат избавителни заеми. Мицотакис реализира ненадейно висок напредък, внезапен спад на безработицата и страната е на ръба да се върне към капиталовия клас на международния пазар на облигации.

 
През последните 10 години в страната беше направено доста, трансформираха се доста значими неща. Но към момента има значими промени в правораздаването, опазването на здравето и образованието, които не са осъществени, основно тъй като са доста сложни. Залогът на тези избори е постигането на консенсус сред политическите сили в страната, с цел да могат да бъдат осъществени тези доста сложни промени.
Тодорис Георгакопулос, анализатор

Най-новите социологически изследвания сочат, че Мицотакис може да бъде заставен да влезе в коалиция, като тогавашната мощна социалистическа партия Пасок, която съвсем изчезна по време на рецесията, може да са окаже основния балансьор на политическата сцена.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР