Днес в ЕС влиза в сила нов закон за опаковките,

...
Днес в ЕС влиза в сила нов закон за опаковките,
Коментари Харесай

В ЕС влиза закон, слагащ край на пластмасовите продукти за еднократна употреба

Днес в Европейски Съюз влиза в действие нов закон за опаковките, който приключва пластмасовите артикули за еднократна приложимост.

В Германия и други държави-членки на Европейски Съюз от през днешния ден (3 юли 2021 г.) би трябвало да стартират да изчезват еднократни пластмасови произведения. Новият закон за опаковките би трябвало да понижи количеството пластмасови боклуци.
 Учен: Отказът от пластмасата би ни върнал към каменната епоха Учен: Отказът от пластмасата би ни върнал към каменната епоха
Многото преимущества на пластмасата ще попречат на хората да изоставят изцяло този материал, съобщи заместник-ректорът на софтуерния и...

Законът обгръща, наред с други неща, пластмасови принадлежности за хранене, пластмасови чинии, сламки, чаши, в това число капачки за чаши, тапи за уши и пластмасови държачи за балони. Освен това възбраната се отнася за опаковки на храни за носене на стиропор, както и чаши от стиропору съобщи Дойче веле.

Забраната би трябвало да значи икономисване на запаси, разтоварване на околната среда и най-много отбрана на моретата. Около 80% от отпадъчните води се състоят от пластмаса, огромна част от която е за еднократна приложимост. Тъй като рибите и другите морски животни постоянно ги смятат за хранителни боклуци и ги ядат, микропластмасите доближават и до човешката храна.

Сега търговците са задължени да преминат към продажба на такива артикули от рециклируеми материали, като стъкло или метал. Това, което търговците на дребно към този момент са закупили от пластмасови произведения за еднократна приложимост и съхраняват в складовете си, може да се продава, до момента в който се изконсумира.

Законът разрешава по-нататъшно потребление на мокри кърпички, подложки, тампони и тютюневи произведения с филтър, само че в бъдеще те би трябвало да имат информация върху опаковката или самия артикул, както и да показват какви екологични последствия биха били неправилното отнасяне.
 Анализ: Проблемът със замърсяването с пласмасата - вероятните решения Анализ: Проблемът със замърсяването с пласмасата - вероятните решения
" Днес ще опиша за един от най-големите замърсители на планетата. Пластмасата или по-точно отпадъците от пластмаса, които бълва консум...

Германският министър на околната среда приветства новите правила в Германия и Европейски Съюз и съобщи, че " възбраната скоро ще докара до по-добри, по-иновативни и по-екологични артикули и решения. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР