Днес в две телевизионни интервюта председателят на Народното събрание Никола

...
Днес в две телевизионни интервюта председателят на Народното събрание Никола
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Управляващата коалиция има двама кандидати за гуверньор на БНБ

Днес в две телевизионни изявленията ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на държавното управление Лена Бориславова обявиха, че претендентът на ръководещата коалиция за гуверньор на Българска народна банка е Андрей Гюров. А това е неистина. Това написа в профила си във фейсбук водачът на „ Има подобен народ” Слави Трифонов малко преди среднощ

Изявлението му е във връзка изявления на представителя на кабинета Лена Бориславова и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев по тематиката. Вчера в телевизионно изявление Минчев съобщи, че по-скоро Андрей Гюров е претендентът на обединението.

" Управляващата коалиция няма обединен претендент. Има двама претенденти ", прецизира водачът на " ИТН ", визирайки Гюров и Любомир Каримански (ИТН ).

" Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите пълномощия и изрече внушения и клюки по адрес на Любомир Каримански ", написа още във Facebook Трифонов.

Думите му са във връзка изявление на Лена Бориславова, че застава зад кандидатурата на Андрей Гюров, който нямал съмнителни петна в биографията си и, че не би трябвало да се позволява второ КТБ в България.

Самият Любомир Каримански разяснява обстановката във видео, оповестено в същия пост:

" Недопустимо е от страна на държавното управление да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е и неприемливо да се споделя на Народното събрание кой е точният претендент. Важно е да се направи и още едно конкретизиране и то е обвързвано с това кой има право да приказва от името на обединението, кой е акредитиран и дали има подобен човек, който да е акредитиран. Към сегашния миг на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван да приказва от името на обединението, защото ние - " ИТН ", сме част от обединението. Не ми е известно също по този начин да е имало среща на която съответните съдружни сътрудници да са показали един от двамата претенденти като любимец ", съобщи Любомир Каримански.
https://www.facebook.com/STTrifonov/videos/266998935645292
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР