Днес в ДГ „Пинокио“ бе открит STEAM център за нуждите

...
Днес в ДГ „Пинокио“ бе открит STEAM център за нуждите
Коментари Харесай

STEAM център откриха в детска градина Пинокио

Днес в ДГ „ Пинокио “ бе открит STEAM център за потребностите на възпитаниците на детската градина

В него те ще развиват своето изобретателно мислене, креативното си въображение, както и ще обогатяват екипните действия сред децата. Центърът е част от поредната самодейност на Община Русе за внедряване на нови просветителни технологии в учебното и предучилищното обучение.

Децата от детската градина участваха в педагогическа обстановка, отдадена на празника на Русе – 6 май. Те трябваше да предложат своя визия за емблематични места и здания в Русе – Паметника на свободата, Вазата, кея и телевизионната кула, като за задачата използваха опциите на специфичните си конструктори. Възпитаниците на трета група „ Мики Маус “ демонстрираха и забележителни познания за съединените от тях забележителности на града.

На откриването участва заместник–кметът на Община РусеЕнчо Енчев.

„ Време е образованието да насочи своя взор към новите способи на преподаване, а точно децата да мислят и творят, без да желаеме от тях подготвени, шаблонни отговори “, сподели Енчо Енчев.

Според него екипната работа е най-хубавият метод децата да се научат по какъв начин да бъдат по-успешни и конкурентоспособни в бъдеще.

Община Русе е втората община в страната, която вкара във всичките си 19 детски градини ученията „ посредством игра " и „ посредством правене ", припомниха от там. Така се развиват знанията и качествата на децата по изцяло нов метод. В развой е и подготовката по въвеждането на образование по роботика и програмиране във всички общински учебни заведения, тъй че всяко дете да развива своите цифрови умения от най-ранна детска възраст. Престоят открити уроци и действия в детските градини, предопределени да срещнат родителите с новостите в просветителните институции.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР