Днес, в часовете преди обяд, времето ще бъде слънчево. След

...
Днес, в часовете преди обяд, времето ще бъде слънчево. След
Коментари Харесай

Какво време ни чака до края на юли?

Днес, в часовете преди обяд, времето ще бъде слънчево. След обяд на доста места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, само че основно в планинските и източните региони от страната ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевична активност.

Възможни са и градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 29° и 34°.

През почивните дни и при започване на идната седмица ще има променлива облачност, по-значителна над източните и планинските региони, само че единствено на обособени места кратковременно ще превали. Ще продължи да духа слаб до сдържан северозападен вятър. Температурите едва ще се намалят.

От вторник въздушната маса още веднъж ще стане неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Във вторник на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В средата на седмицата, към 18 – 19 юли, валежи и гръмотевици ще има основно в Югозападна България, на повече места в планините и планинските региони.

След това, през третото десетдневие, има наклонност за релативно стабилизиране на атмосферата и през множеството дни над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, а температурите ще се покачат. Вероятност за валежи и гръмотевични стихии има към 25 – 26 юли.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР