Днес в Булгаргаз ЕАД е получено уведомление, че доставките на

...
Днес в Булгаргаз ЕАД е получено уведомление, че доставките на
Коментари Харесай

Газпром спира доставките на газ за България от утре

Днес в " Булгаргаз " ЕАД е получено съобщение, че доставките на природен газ от " Газпром Експорт " ще бъдат спрени - считано от на следващия ден, 27 април 2022 година Това оповестиха от Минстерството на енергетиката (МЕ).

Във връзка със създалата се обстановка, на следващия ден от 9:00 ч. министърът на енергетиката Александър Николов ще направи изказване.

Българската страна е изпълнила напълно отговорностите си и е направила всички заплащания, изисквани по сегашния контракт, навреме, прецизно и в сходство с неговите клаузи, показват от енергийното министерство.

Към сегашния миг не се постановат ограничаващи ограничения за потреблението в България, твърдят от енергийното министерство. Министерството, Българският енергиен холдинг, " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз " са подхванали стъпки за различни доставки на природен газ и за справяне със обстановката, осведомят от ведомството.

" След осъществен разбор от страна на държавното сдружение „ Булгаргаз “ и Българският енергиен холдинг (БЕХ) е открито, че препоръчаната от съветската страна нова двуетапна процедура за заплащане, не е в сходство на съществуващия до края на тази година контракт и крие обилни опасности за българската страна, в това число да прави заплащания, без да получи каквито и да било доставки на газ от съветската страна ", се споделя още в известието.

По-рано стана ясно, че от на следващия ден Русия стопира доставките на природен газ и за Полша. По информация на BBC, към този момент Газпром стопира доставките единствено на Полша и България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР