Днес в Брюксел ще започне неформалната среща по въпросите на

...
Днес в Брюксел ще започне неформалната среща по въпросите на
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел, ще настоява за затваряне на външните европейски граници

Днес в Брюксел ще стартира неофициалната среща по въпросите на миграцията и убежището, свикана от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

В срещата ще вземат участие водачите на България, Франция, Германия, Италия, Гърция, Малта, Испания, Австрия, Белгия и Холандия. Тя се организира броени дни преди Европейския съвет, очакван за края на другата седмица, на който се чака миграцията да бъде съществена точка написа БНР.

Темата за мигрантските квоти остава противоречива от началото на бежанския поток, като предходната година тя провокира напрежение сред ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че ще предложи четири точки за справяне с казуса - неотложно прекъсване на потока от незаконни мигранти, гарантиране на външните граници на Европейски Съюз, изнесени центрове за настаняване на бежанци отвън границите на Общността, а тези, които към този момент са в Европейски Съюз, да бъдат настанени в центрове от закрит вид.

Не се чака обаче да бъде реализиран пробив. " Срещата е консултативна и няма да има заключителна декларация ", сподели немският канцлер Ангела Меркел. Страните от Вишеградската четворка - Унгария, Полша, Чехия и Словакия, които най-силно се опълчват на мигрантските квоти, обявиха, че няма да вземат участие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР