Днес в България налице е низ от престъпления и никакъв

...
Днес в България налице е низ от престъпления и никакъв
Коментари Харесай

Р. Пет. тревожен: Низ от престъпления, а държавата спи

Днес в България налице е низ от закононарушения и никакъв надзор от Народното събрание върху държавното управление. Това разяснява пред медиите в Пловдив ръководителят на АБВ Румен Петков. Като образец той даде с изключение на показния разстрел на Алексей Петров, мистериозната гибел на Ангел Христов и неизяснените условия, по които е влезнал в страната, само че и гибелта на 58-годишния топ юрист Асен Джингов, настъпила при съмнителни условия и, както стана ясно, мощно доближен до „ Продължаваме промяната “.

В поредицата съмнителни събития с особена значителност Петков уточни и кацналият преди година и половина в Търговище и зарязан аероплан и добави, че демонстрацията на некадърност страната ни да пази своите външни граници и външните граници на Европейски Съюз, както и сигурността на жителите си, е забележима. Румен Петков означи тежката незаконна среда в България и в същото време неналичието на каквато и да било воля за опълчване от страна на държавното управление и демонстрирано изтощение от страна на страната.  

В подтекста за националната сигурност и опасността за нея, Румен Петков разяснява и американския законопроект, с който Съединени американски щати афишира Черно море за зона за стратегическите си ползи и възнамерява непрекъснато военно наличие. Документът е импортиран в Сената на Съединени американски щати на 15 март под наименованието „ Закон за сигурността в Черно море от 2023 година “. 

Освен на директната опасност за сигурността в Черноморския басейн и за сигурността на България, той обърна внимание и на съответни текстове, които се отнасят до „ политически правилното “ наличие на медийните артикули и надзор, финансиране и въздействие върху медиите, под името „ Стратегия за увеличение на самостоятелните медии и подкрепяни от Съединени американски щати медийни начинания за битка с непознато зловредно въздействие “. Въпросният документ също планува България да обезпечи на Съединени американски щати дълготрайно престояване на непознати военни кораби в Черно море, които да ни подкрепят в областта на разузнаването и да правят кинетични резултати, сподели ръководителят на АБВ и загатна, че дейностите на отрасловия министър Тагарев и интернационалните задължения, които поема, водят тъкмо в посока осъществяване на задачите в американския законопроект. Румен Петков настоя за отношение от българския парламент към текстовете в този законопроект, които, при осъществяване, съставляват директна опасност за сигурността на страната ни. 

Румен Петков разяснява опитите от страна на българското държавно управление със закон да бъде спрян контракта за доставката на съветски нефт като пагубни за обществената среда и за стопанската система ни. Ако това стане, цените на горивата ще бъдат увеличени с най-малко 25-30%, предизвести той.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР