Днес в Археологически комплекс „Калето” бе даден старт на четвъртото

...
Днес в Археологически комплекс „Калето” бе даден старт на четвъртото
Коментари Харесай

Започна четвъртото издание на Фестивала на Средновековните традиции, бит и култура Калето – Мездра 2018 /снимки/

Днес в Археологически комплекс „ Калето” бе даден старт на четвъртото издание на Фестивала на Средновековните обичаи, обичай и просвета „ Калето – Мездра 2018 “. По време на двудневната демонстрация посетителите на комплекса ще имат опция да се потопят в атмосферата на Средновековието, ще се допрян до бита и културата на старите българи и прилежащите им нации.
Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков благодари на уредниците и участниците за атмосферата, която в идващите 2 дни ще ни направи част от живота на хората от Средновековието.
Фестивалът на Средновековните обичаи, обичай и просвета „ Калето – Мездра 2018 “ стартира с лекция, посредством която присъстващите обогатиха познанията си за произхода и приложението на облеклата от Средновековния интервал, чиито реплики имаха опция да видят. От „ Сдружение за възобновяване и предпазване на българските обичаи – Авитохол “ от гр. Варна показаха присъщите за българите от ранното средновековие обичай, просвета, въоръжение и снаряжение.
Фестивалът продължава и през утрешния ден. Гостите ще имат опция да видят типичните юрти, номадското всекидневие, метод на живот, както и да опитат ястия и предписания от средновековната кухня. Историята на Средновековието „ ще оживее” на територията на археологическия комплекс. Ще бъдат показани дуели, борби, кътинг проби и демонстрации на оръжията. Малките и огромните гости ще могат да стрелят с лък под вещото управление на опитни учители. На обяд по традиция ще се организира борба за моста на АК”Калето”. Четвъртото издание на средновековния фестивал ще бъде закрито тъкмо в 13:00 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР