Днес в Англия и Северна Ирландия се провеждат избори за

...
Днес в Англия и Северна Ирландия се провеждат избори за
Коментари Харесай

Англия и Северна Ирландия гласуват на местни избори

Днес в Англия и Северна Ирландия се организират избори за локални органи на властта. Това са най-големите локални избори в Англия в границите на 4-годишния изборен цикъл, като ще станат известни повече от 8 400 членове в 248 общини. На фона на огромната политическа неустановеност и безпорядък към Брекзит резултатите от тези избори са мъчно предвидими, съобщи БНР.

На предходните локални избори през 2015 година Консервативната партия, ръководена тогава от Дейвид Камерън, се показа доста добре, спечелвайки близо 5 000 от местата. След референдума за Брекзит през 2016 година обаче нещата в този момент са мъчно предвидими. Очакванията са, че точно поради Брекзит всички тези места мъчно ще бъдат предпазени.

Добра вест за ръководещите консерватори е, че двете нови партии - "Брекзит " на Найджъл Фарадж и центристката "Промяна за Обединеното кралство " - не вземат участие в локалните избори, само че все пак се чака доста от гласоподавателите, които са за излизане от Европейски Съюз или да гласоподават за Партията за самостоятелност - някогашната партия на Фарадж, или просто да се въздържат от гласоподаване.

Политическите наблюдаващи чакат при отсъствието на "Промяна за Обединеното кралство " либералдемократите да се показват добре като единствената партия по-близо до центъра в политическото пространство. Трудно предвидимо е държанието на последователите на Лейбъристката партия. Гласуването завършва в среднощ българско време. Първи резултати се чакат в петък към 20 часа българско време.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР