Днес в 22:00 часа е реваншът между Борусия (Дортмунд) и

...
Днес в 22:00 часа е реваншът между Борусия (Дортмунд) и
Коментари Харесай

Севиля има много работа за вършене в Дортмунд

Днес в 22:00 часа е реваншът сред Борусия (Дортмунд) и Севиля от 1/8-финалите в Шампионската лига. Германците впечатлиха в първия дуел, постигайки триумф с 3:2, с който направиха сериозна крачка към класиране напред в шампионата. Андалусийци обаче са умел турнирен войник, който няма елементарно да се съобщи, въпреки да има доста работа за извършване, с цел да обърне нещата в своя изгода.

След триумфа на вестфалци в първия мач, статистиката сред двата отбора е изцяло изравнена, като всеки има по 1 победа, а 1 мач е приключил наедно. Головата разлика пък е 5:5.

Германците могат да бъдат оптимисти преди този мач, защото статистиката демонстрира, че имат 8 победи и единствено 3 загуби на собствен терен от испански тимове. Освен това дортмундци 15 пъти са продължавали и единствено един път са отпадали в елиминационни мачове, откакто са спечелили първия мач като посетител.

Севиля пък има 3 продължавания и 3 отпадания в досегашните си елиминационни конфликти с немски тимове. Статистиката не е доста обнадеждаваща и по различен индикатор - андалусийци единствено един път са продължавали, когато са изгубили първия мач на собствен терен, а два пъти са отпадали.

Борусия е разтърсена преди този дуел, откакто позволи поврат от 2:0 до 2:4 в дербито с Байерн през уикенда.

В Севиля обаче настроението няма да е доста по-добро след загубата от слабака Елче с 1:2.

В състава на домакините има две положителни вести преди този мач. Те са свързани с Роман Бюрки и Лукаш Пишчек, които са възобновени от травмите, които ги мъчеха. В същото време обаче лазаретът остава цялостен, като там са Джейдън Санчо, Аксел Витсел, Марсел Шмелцер, Рафаел Герейро, Джовани Рейна и Мануел Аканджи.

В Севиля единственият отсъстващ ще бъде Алейш Видал, до момента в който Ясин Буну получи лека контузия, само че се чака да може да играе.

Шампионска лига, 1/8-финал, реванш:

БОРУСИЯ (ДОРТМУНД) - СЕВИЛЯ

Вероятни сформира:

БОРУСИЯ : Хитц, Мюние, Джан, Хумелс, Шулц, Дилейни, Белингам, Дауд, Ройс, Азар, Холанд

СЕВИЛЯ: Буну, Навас, Кунде, Карлос, Акуня, Жордан, Фернандо, Окампос, Ракитич, Гомес, Ен Несири

Стадион: " Сигнал Идуна Парк ", Севиля
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)
Начало: 22:00 часа

Шампионска Лига 1/8 кръг, вторник 9 март  Борусия (Дортмунд) 22:00предстои  Севиля
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР