Днес в 21:00 часа Ботев (Враца) приема Дунав (Русе) в

...
Днес в 21:00 часа Ботев (Враца) приема Дунав (Русе) в
Коментари Харесай

Ботев и Дунав започват свирепата битка за оставане в елита

Днес в 21:00 часа Ботев (Враца) приема Дунав (Русе) в първия мач от плейаута за оставане в efbet Лига. Както е известно, тези два тима плюс Царско село ще изиграят един против различен, с цел да дефинират класирането от 11 до 13 място. Точките на тимовете се нулират и към този момент ще важат единствено резултатите от идните три срещи, съгласно които ще се дефинира и крайното класиране. Отборът с най-хубави индикатори ще заеме 11-ото място и ще си подсигурява оставане в елита, другите два пък ще би трябвало да играят баражи против втория и третия от Втора лига.

На процедура за Ботев (Вр), Дунав и Царско село предстоят три финала. Резултатът от днешния дуел може да има голямо значение, изключително за отбора, който завоюва, тъй като той ще натрупа самочувствие и ще знае, че още един триумф ще му подсигурява оставане в efbet Лига за още един сезон.

На този стадий наподобява, че врачани са по-мотивираният от двата отбора, а също така те ще имат и домакинското преимущество в този мач. В Дунав ситуацията е доста тежко във финансово отношение и моралът на тима е невисок, изключително след раздялата с треньора Людмил Киров. Русенци наподобява са се предали и не е ясно дали ще се хвърлят с всички сили в този мач.

Досега през сезона двата отбора се срещнаха три пъти. В първите два случая мачовете приключиха 0:0, само че в третата среща Ботев се наложи много изрично в гостуването си в Русе с 3:1. Това е още едно преимущество за врачани, които ще имат по-голямо самочувствие преди днешния конфликт.

В състава на Ботев контузени са Узунов и Златински. Очаква се те да стартират срещата с Костов на вратата и триото Миланов, Ндиай и Иванов в отбрана. Васев и Лясков ще са халф-бекове, а Гаджев, Янков и Ивайлов ще работят в центъра на терена.Домовчийски и Генов пък ще бъдат дуото в офанзива.

За гостите новият ментор Пламен Донев евентуално ще употребява Макенджиев под рамката и в защита Николов, Колев и Тодоров. Исаевски и Ненов ще са опорни халфове, а Щерев и Ндонгала ще работят на крилата. В офанзива ще стартират Долапчиев и Христов, а зад тила им ще ги поддържа Кавалканте.

efbet Лига, плейаут, първи мач:

БОТЕВ (ВРАЦА) - ДУНАВ (РУСЕ)

Вероятни сформира:

БОТЕВ: Костов, Миланов, Ндиай, Иванов Васев, Лясков, Гаджев, Янков, Ивайлов, Генов, Домовчийски

ДУНАВ : Макенджиев, Николов, Колев, Тодоров, Исаевски, Ненов, Щерев, Ндонгала, Кавалканте, Христов, Долапчиев

Стадион: " Христо Ботев ", Враца
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 21:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР