Днес в 20:00 часа ЦСКА-София приема Ботев (Пловдив) в последния

...
Днес в 20:00 часа ЦСКА-София приема Ботев (Пловдив) в последния
Коментари Харесай

Надеждата умира последна

Днес в 20:00 часа ЦСКА-София приема Ботев (Пловдив) в последния мач за сезона в Първа професионална лига. Всички на “Българска армия” мечтаят за знамение, което да изведе “червените” до купата. Те са единствено на точка зад водача в класирането Лудогорец, само че в случай че разградчани завоюват семейството си на Черно море, те ще завоюват осмата си поредна купа. Всякакъв различен резултат на “Лудогорец арена” обаче дава късмет на ЦСКА-София да нападна върха в последния вероятен миг и да отмъкне златните медали от “Орлите”. За задачата обаче възпитаниците на Добромир Митов би трябвало първо да завоюват своя мач против “Канарчетата”.

ЦСКА-София по знамение към момента е в битката за купата. “Армейците” пропуснаха няколко положителни благоприятни условия през сезона да вземат ориста в свои ръце, само че правеха неточности във значимите моменти. Лудогорец обаче също обаче се дънеше и това разреши на “червените” да мечтаят до последно.

В същото време Ботев идва без никакви съществени упоритости в този мач. Пловдивчани обаче се оказаха черна котка за ЦСКА-София този сезон. Те стопираха “червените” на 1/2-финала за Купата на България, а по-късно нанесоха и още една неприятна загуба на възпитаниците на Любослав Пенев, което докара и раздялата с наставника. След това обаче “Канарчетата” изгубиха финала за купата от безконечния противник Локомотив (Пловдив) и това сякаш умъртви настроението в съблекалнята. “Жълто-черните” по този начин и не могат да се съвземат, като са в серия от 5 следващи загуби във всички шампионати. Трудно е да повярваме, че пловдивчани ще се хвърлят с всички сили в днешната среща, въпреки че ЦСКА-София е задоволително сериозен дразнител, тъй че може и да забележим разпределяне до краен лимит.

Домакините не могат да употребяват през днешния ден контузения Иван Турицов и санкции Кристиан Малинов. Най-вероятно на вратата ще стартира Черниаускас, а пред него в отбрана ще е карето Атанасов, Чорбаджийски, Томаш и Жеферсон. Пинто и Бикел ще бъдат двамата опорни халфове, а Тиаго ще извършва ролята на плеймейкър. Евандро и Енрике ще бъдат на двете крила, а в офанзива ще работи Соу.

Ботев идва в София без контузения Зехиров. Треньорът Николай Киров евентуално ще заложи на Ангелов под рамката и Филипов, Димитров, Пиргов и Марин в защита. Апостолов ще работи като отбранителен полузащитник, а пред него в средата на терена ще са Балтанов и Шопов. Добрев и Неделев ще оперират по крилата, а в аатка ще стартира Доре.

Първа професионална лига, шампионски плейоф, 10 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ )

Вероятни сформира:

ЦСКА: Черниаускас, Атанасов, Чорбаджийски, Томаш, Жеферсон, Пинто, Бикел, Тиаго, Евандро, Енрике, Соу

БОТЕВ: Ангелов, Филипов, Димитров, Пиргов, Марин, Апостолов, Балтанов, Шопов, Добрев, Неделев, Доре

Стадион: “Българска армия”, София
Съдия: Владимир Вълков
Начало: 20:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Първа лига 10 кръг, петък 24 май  ЦСКА-София 20:00предстои  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР