Днес в 20:00 часа отборите на Витоша (Бистрица) и Дунав

...
Днес в 20:00 часа отборите на Витоша (Бистрица) и Дунав
Коментари Харесай

Кой ще направи първата малка крачка към оцеляването?

Днес в 20:00 часа тимовете на Витоша (Бистрица) и Дунав ще се изправят един против различен в мач-реванш от полуфиналния плейоф за оставане в елита. Първата среща в Русе приключи при резултат 0:0 и по този начин всичко ще се реши в днешния конфликт. Победителят ще направи дребна крачка към спасението си и ще се класира за втория бараж против Септември, в който ще бъде избран първия тим, който остава в елита. Загубилият пък отива на бараж против втория във Втора лига.

Статистиката сред двата отбора мощно накланя везните в интерес на “Драконите”. Русенци имат единствено 1 загуба от Витоша в 7-те изиграни мача посред им. 1 среща е приключила наедно, а останалите 5 дуела са в актива на Дунав. Освен това двата тима играха на този стадий в шампионата и през предишния сезон и тогава краен победител бяха русенци.

Притеснителното за Дунав обаче е, че единствената загуба от Витоша бе през тази акция. В 1-ия кръг на постоянния сезон на 20 юли “Тигрите” се постановиха с 2:1 в Бистрица, като тогава направиха първия цялостен поврат в своята история в Първа лига. Освен това “Драконите” не се намират в най-хубавата си форма, като не съумяха да завоюват последните си три мача.

Витоша не може да употребява в днешния мач санкции Петко Цанков. Треньорът Росен Кирилов обаче няма други проблеми и се чака да заложи на Василев на вратата и пред него в защита Милчев, Бонев, Купенов и Попев. Лазаров и Котев ще са опорните халфове, а Гъргоров ще работи като плеймейкър. Вълчанов и Садула ще стартират на двете крила, а офанзивата ще води Христов.

В същото време в Дунав нямат никакви проблеми за днешната среща. Очаква се Людмил Киров да пусне Макенджиев под рамката и пред него триото Мунин, Мартин Ковачев и Динков в отбрана. Инкоом и васев ще са халф-бекове, а Станоев и Димов ще работят в средата на терена- Фърчулеско, Светослав Ковачев и Иса пък ще са тримата в предни позиции.

Първа професионална лига, 1/2-финален плейоф за оставане, реванш:

ВИТОША (БИСТРИЦА) - ДУНАВ (РУСЕ)

Вероятни сформира:

ВИТОША: Василев, Милчев, Бонев, Купенов, Попев, Котев, Лазаров, Гъргоров, Вълчанов, Садула, Христов

ДУНАВ: Макенджиев, Мунин, М. Ковачев, Динков, Инкоом, Васев, Димов, Станоев, С. Ковачев, Фърчулеску, Иса

Стадион: “Витоша”, Бистрица
Съдия: Неделчо Гаджалов
Начало: 20:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Първа лига 1/2 кръг, понеделник 13 май  Витоша (Бистрица) 20:00предстои  Дунав
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР