Днес в 20:00 часа отборите на Дунав и Монтана ще

...
Днес в 20:00 часа отборите на Дунав и Монтана ще
Коментари Харесай

Монтана с трети опит да се добере до елита срещу деморализирания Дунав

Днес в 20:00 часа тимовете на Дунав и Монтана ще излязат един против различен на стадион " Славия " в първия бараж за влизане/оставане в efbet Лига. Русенци ще се борят със зъби и нокти да запазят мястото си в елита, до момента в който монтанци ще създадат трети опит да се завърнат в най-горното равнище на българския футбол, откакто не съумяха в предходните два баража със Септември през 2017 година и с Витоша (Бистрица) през 2019 година

На пръв взор Монтана е любимец в този конфликт. Възпитаниците на Венци Иванов стигнаха до този бараж, откакто приключиха на 3-ото място във Втора лига. Отборът е пределно окуражен да реализира огромната си цел и ще се хвърли с всички сили.

В същото време в Дунав ситуацията е сериозно. Клубът е разкъсван ог финансови проблеми и не е ясно дали изобщо желае да остане в елита. Играчите бяха подготвени да бойкотират днешния дуел, само че в последния миг получиха по една заплата и взеха решение въпреки всичко да пътуват до София и да играят за достойнството си и за почитателите.

Дори и в това тежко състояние русенци не са за подценяване. Те демонстрираха, че към момента не са вдигнали бялото знаме и в последните си два мача от сезона направиха реми (0:0) с Ботев (Враца) като посетител, а по-късно победиха Царско село (1:0) като хазаин. Най-голямото преимущество на " Акулите " е, че те са в положително функционално положение, защото до последно играха значими дуели.

В същото време Монтана няма формален мач от няколко месеца, откакто сезонът във Втора лига бе преустановен предварително. Отборът изигра две контроли в последните седмици с ЦСКА 1948 (0:1) и с Пирин (0:0), само че това надали е задоволително за футболистите да влязат в най-благоприятен игрови темп и сигурно може да окаже въздействие, изключително в края на мача тази вечер.

Добрата вест и за двата състава е, че те нямат кадрови проблеми с контузени и осъдени играчи и ще могат да пуснат най-хубавото, с което разполагат. Цветомир Младенов евентуално ще заложи на Мекинджиев на вратата и пред него Цанков, Колев и Милчев в отбрана. Ненов и Исаевски ще са опорни халфове, а Димов ще работи в средата на терена. Долапчиев ще води офанзивата, а от по-задни позиции ще го поддържат Щерев, Кавалканте и Ндонгала.

Монтана пък се чака да опълчи Орлинов под рамката и карето Айтов, Цонков, Михов и Петров в защита. Балджийски и Димитър Илиев ще са двамата опорни полузащинтици, а Цветков ще бъде в ролята на плеймейкър. Тасев и Минков ще стартират на крилата, а в офанзива ще бъде Атанас Илиев.

Бараж за влизане/оставане в efbet Лига:

ДУНАВ (РУСЕ) - МОНТАНА

Вероятни сформира:

ДУНАВ: Макенджиев, Цанков, Колев, Милчев, Ненов, Исаевски, Димов, Щерев, Кавалканте, Ндонгала, Долапчиев

МОНТАНА: Огнянов, Айтов, Цонков, Михов, Петров, Д. Илиев, Балджийски, Тасев, Цветков, Минков, А. Илиев

Стадион: " Славия ", София
Съдия: Георги Кабаков
Начало: 20:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР