Днес в 20:00 часа Левски и Етър се изправят един

...
Днес в 20:00 часа Левски и Етър се изправят един
Коментари Харесай

Левски и Етър с последна атака към Европа

Днес в 20:00 часа Левски и Етър се изправят един против различен в решаващият конфликт за присъединяване в евротурнирите. Както повелява регламентът в Първа професионална лига, “виолетовите”, които завоюваха плейофа за 7-ото място в крайното класиране, се изправят против “сините”, които приключиха на 3-ото място. По един или различен метод тази вечер би трябвало да бъде излъчен победител на стадион “Георги Аспарухов”, а той получава право да играе във втория по мощ шампионат на УЕФА - Лига Европа.

Пътят до този край бе много друг за двата отбора. Левски стартира сезона доста мощно и почитателите даже започнаха да мечтаят за купата. В един миг обаче балонът се спука и “сините” потеглиха надолу. Последваха две треньорски смени, промяна на собствеността, а най-после се наложи Георги Тодоров да избавя ситуацията. Сега Левски е длъжен да завоюва този финален конфликт, тъй като в противоположен случай сезонът ще бъде цялостен неуспех и това мъчно ще бъде преглътнато от почитателите.

Това е трето присъединяване на Левски на сходен бараж за Европа. В предните два случая “сините” победиха. През 2017 година победиха Верея с дузпи, а по-късно през 2018 година реализираха много по-лесна победа с 4:1 над Черно море. Самият факт обаче, че се постанова да минават през тази пресявка е знак, че сезонът не е добър за Левски.

В същото време Етър бе една от приятните изненади през сезона. Възпитаниците на Красимир Балъков демонстрираха някои доста мощни игри, изключително напролет и бяха на косъм да влязат в топ 6. “Болярите” се наложи да минат по сложния път, само че въпреки всичко се добраха до днешния край. Те приключиха на 1-ото място в група “А” на втората осмица, по-късно поредно отстраниха Локомотив (Пловдив) и Славия в 1/4-финала и в 1/2-финала. Сега великотърновци идват в София изцяло освободени. Очакванията към тях не са огромни, само че това по никакъв метод не значи, че те нямат късмет да поднесат неприятна изненада на “сините”.

През сезона Левски доминираше в конфликтите с Левски. В първата среща във Велико Търново те се постановиха с 2:1, а същият резултат се получи и в ответния конфликт на “Георги Аспарухов”. Всъщност Етър има единствено един триумф при посещение на Левски в София в цялата си история. Тя е през шампионската 1991 година с 1:0.

Домакините през днешния ден ще бъдат без Контузените Ейолфсон, Белмонт, Вашчук и Буш. Очаква се мачът да стартират Михайлов под рамката и Миланов, Деян Иванов, Рейш и Горанов в отбрана. Тиам и Юруков ще са опорните халфове, а Мариани ще работи по-напред като плеймейкър. Станислав Иванов и Паулиньо ще работят на двете крила, а Костов ще води офанзивата.

Етър също има няколко контузени футболисти. Това са Колев, Почански и Петков. Краси Балъков евентуално ще заложи на Христо Иванов на вратата, а пред него в отбрана ще бъдат Гълъбов, Василев и Пехливанов. Илиев и Стоянов ще са халф-бековете, а Мане, Сърмов и Руменов ще работят в средата на терена. В офанзива голове ще се чакат от Боджадж и Младенов.

Първа професионална лига, заключителен плейоф за Лига Европа:

ЛЕВСКИ - ЕТЪР

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ: Михайлов, Миланов, Д. Иванов, Рейш, Горанов, Тиам, Юруков, Мариани, С. Иванов, Паулиньо, Костов

ЕТЪР: Х. Иванов, Гълъбов, Василев, Пехливанов, Илиев, Стоянов, Руменов, Сърмов, Мане, Младенов, Боджадж

Стадион: “Георги Аспарухов”, София
Съдия: Волен Чинков
Начало: 20:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР