Днес в 20:00 часа е първият сблъсък между Славия и

...
Днес в 20:00 часа е първият сблъсък между Славия и
Коментари Харесай

Славия и Етър протягат ръце към Европа

Днес в 20:00 часа е първият конфликт сред Славия и Етър от финалния плейоф за Лига Европа. Двата отбора са се запътили към огромната цел и всеки от тях има вяра, че може да я реализира. Те ще изиграят два мача между тях, с цел да дефинират тима, който ще се изправи против третия в първата шестица в решителния конфликт за място във втория по мощ клубен шампионат на Стария континент. Все още обаче не е ясно дали Етър ще получи лиценза за Европа. От БФС оповестиха, че подобен няма за " виолетовите ", само че от клуба отвърнаха, че към момента не са подали поръчка за присъединяване в евротурнирите и могат да го създадат на по-късен стадий, в случай че се наложи.
Странно или не, само че на пръв взор любимецът в този плейоф е отборът на Етър. Великотърновци завоюваха и двата мача със Славия в постоянния сезон, без да позволен гол. Първо те се постановиха с 3:0 на “Ивайло”, а по-късно победиха и с 1:0 в София.

Друга неприятна наклонност, която се обрисува за възпитаниците на Златомир Загорчич е, че те зациклиха в семействата си. За последно “белите” се постановиха с 3:2 над Черно море на 19 февруари. След това отборът е в серия от 6 следващи дуела без триумф на собствен терен.

Общата статистика обаче е мощно в интерес на столичани. Те имат 24 победи, 12 равенства и 14 загуби в мачовете си с Етър в елита.

Добрата вест за домакините през днешния ден е, че нямат проблеми с контузени и осъдени футболисти. Очаква се на вратата да стартира Петков, а пред него в отбрана ще работят Петров, Гамаков, Хуманес и Томбак. Шоколаров и Карабельов ще са двамата в средата на терена, а пред тях като плеймейкър ще играе Узунов. Велковски и Йомов ще оперират по крилата, а офанзивата ще води Чунчуков.

В същото време Красимир Балъков не може да разчита на контуцените Ерик Почански и Иван Петков. Предполага се, че той ще пусне на терена Иванов под рамката, а в отбрана ще бъдат Илиев, Василев, Гълъбов и Стоянов. Сърмов и Мане ще са двамата опорни халфове, а пред тях с по-офанзивни функционалности ще е Батрович. Руменов и Младенов ще стартират на крилата, а в офанзива ще бъде Боджадж.

Първа професионална лига, плейоф за Европа:

СЛАВИЯ - ЕТЪР

Вероятни сформира:

СЛАВИЯ: Петков, Томбак, Хуманес, Гамаков, Петров, Шоколаров, Карабельов, Узунов, Йомов, Велковски, Чунчуков

ЕТЪР: Иванов, илиев, Василев, Гълъбов, Стоянов, Мане, Сърмов, Батрович, Руменов, Младенов, Боджадж

Стадион: “Славия”, София
Съдия: Георги Иванов
Начало: 20:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Първа лига 1/2 кръг, понеделник 20 май  Славия 20:30предстои  Етър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР