Днес в 19:30 часа на стадион Васил Левски е финалът

...
Днес в 19:30 часа на стадион Васил Левски е финалът
Коментари Харесай

Славия и Левски протягат ръце към Купата и Европа

Днес в 19:30 часа на стадион " Васил Левски " е финалът за Купата на България. Един против различен застават старите познайници Левски и Славия. Двата отбора ще създадат всичко допустимо, с цел да зарадват последователите си, вдигайки трофея. Още повече, че това е най-сигурният път за всеки от тях към присъединяване в Лига Европа, което прави залога на дуела още по-голям.

Левски е съвсем длъжен да стигне до триумфа тази вечер. " Сините " много разочароваха последователите си с представянето си в Първа лига, където в най-хубавия случай ще задържат третото място в крайното класиране. Купата на България е шансът за играчите и изключително за треньора Делио Роси да се отплати на почитателите, които ще изпълнят до краен лимит националния стадион.

Още повече, че в случай че Левски загуби финала тази вечер, може много да си усложни последните три мача в шампионата с Лудогорец, ЦСКА-София и Верея (Стара Загора). При това състояние " сините " ще би трябвало наложително да задържат третата позиция в крайното класиране, в случай че желаят да играят бараж за Лига Европа, а Берое дебне единствено на две точки зад тях.

За Славия ситуацията е много сходно. С победа през днешния ден " белите " ще си подсигуряват присъединяване в евротурнирите. Те могат да се доберат до него и посредством баража в Първа лига, само че там пътят е дълъг и нерешителен и няма никаква гаранция, че тимът от " Овча купел " ще успее да го извърви до дъно. Още повече, че към този момент загуби първия конфликт с Локомотив (Пловдив) на " Лаута " (1:3).

Макар Левски да се смята като любимец преди мача, историята демонстрира, че Славия е много неуместен противник за " сините ", който нееднократно е поднасял неприятни изненади. Това важи с особена мощ за шампионата за Купата на България, където в в конфликтите на елиминации или финали, тимът от " Овча купел " господства над отбора от " Герена " с 8:2 триумфа.

Двата отбора изиграха две срещи между тях в шампионата през сегашния сезон. В първия дуел на " Георги Аспарухов " Левски завоюва с безапелационното 4:0. В ответния мач на " Васил Левски " обаче Славия се добра до тъждество 1:1.

Добрата вест за двамата треньори е, че нямат съществени кадрови проблеми с контузени или осъдени играчи. Така те ще могат да разчитат на най-хубавото, с което разполагат.

Златомир Загорчич се чака да стартира мача с Петков под рамката и карето Костадин Велков, Стефан Велков, Христов и Велев в отбрана. Карабельов и Узунов ще са двойката опорни халфове, а Минчев ще работи пред тях. Цветанов и Иванов ще оперират по крилата, а офанзивата ще води Димитров.

В същото време Делио Роси се чака да опълчи Митрев на вратата и Прохазка, Яблонски, Ейолфсон и Горанов в отбрана. Нашименто и Тиам ще са двойката отбранителни полузащитници, а Гомес ще е в ролята на плеймейкър. Паулиньо и Обертан ще работят на крилата, а офанзивата ще води Буш.

Купа на България, край:

СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

СЛАВИЯ: Петков, К. Велков, С. Велков, Христов, Велев, Карабельов, Узунов, Минчев, Цветанов, Иванов, Димитров

ЛЕВСКИ: Митрев, Прохазка, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Нашименто, Тиам, Гомес, Обертан, Паулиньо, Буш

Стадион: " Васил Левски ", София
Съдия: Никола Попов
Начало: 19:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР