Днес в 19:15 часа българско време отборите на Челси и

...
Днес в 19:15 часа българско време отборите на Челси и
Коментари Харесай

Челси и Ман Юнайтед ще определят носителя на последния трофей в Англия

Днес в 19:15 часа българско време тимовете на Челси и Манчестър Юнайтед ще застанат един против различен на стадион " Уембли " в 137-ия край в шампионата ФА Къп. В този дуел ще бъде избран носителят на последното отличие за сезона в Англия, откакто Манчестър Сити направи дубъл, откакто завоюва купата в Премиър лийг и Купата на лигата. Това е финален късмет за теза два отбора да спасят сезона, печелейки някакъв трофей.

След като в първия си сезон отпред на Челси Антонио Конте завоюва купата в Англия, втората му акция на " Стамфорд Бридж " надалеч не бе толкоз сполучлива. " Сините " приключиха едвам на 5-ото място в крайното класиране и даже не съумяха да се доберат до място в Шампионската лига. Много е евентуално това да е последният дуел за италианеца отпред на лондончани, като той ще желае да си тръгне с високо вдигната глава, донасяйки още едно отличие на клуба.

One more game to go... let's make it count. pic.twitter.com/80uhzDsPu0
— Chelsea FC (@ChelseaFC) May 17, 2018
Челси също по този начин ще търси реванш за изгубения край през предишния сезон в този шампионат. Тогава " сините " паднаха с 1:2 от градския противник Арсенал.

За Манчестър Юнайтед сезонът също бе много спорен. " Червените дяволи " останаха със сребърните медали в Премиър лийг, само че на цели 19 точки зад градския противник Манчестър Сити. Отборът не впечатли и с представянето си в Европа, където отпадна на 1/8-финал в Шампионската лига от Севиля. Затова за възпитаниците на Жозе Моуриньо е значимо да завършат акцията положително, прибавйки най-малко това отличие в сбирката си.

Юнайтед е вторият най-успешен тим в историята на ФА Къп със своите 12 трофеи. Той има късмет с победа през днешния ден да се изравни на върха в тази ранглиста с Арсенал, който има 13 оценки. Челси пък ще се бори през днешния ден за 8-ата си купа от най-старата футболна конкуренция в света.

#MUFC face Chelsea in our 20th #EmiratesFACup final this Saturday...

Here's everything you need to know!
— Manchester United (@ManUtd) May 18, 2018
Двамата треньори съвсем нямат кадрови проблеми преди дуела. Антони Марсиал към този момент е изцяло подготвен за игра и ще бъде разполагаем на Жозе Моуриньо. Наставникът показа, че ще изчака до последния миг, с цел да реши дали да рискува с включването в игра на голмайстора на отбора Ромелу Лукаку, който до неотдавна също лекуваше контузия.

В Челси единственият отсъстващ ще бъде бранителят Емерсон Палмиери, който е контузен и не попадна в групата за дуела.

Двата отбора си размениха по една победа през сезона. В първия мач на " Стамфорд Бридж " Челси се наложи с 1:0. През втория полусезон пък Манчестър Юнайтед отвърна с триумф с 2:1 на " Олд Трафорд ".

ФА Къп, край:

ЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Вероятни сформира:

ЧЕЛСИ: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Кейхил, Алонсо, Моузес, Канте, Фабрегас, Азар, Мората, Жиру

МАН Ю: Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Джоунс, Йънг, Погба, Матич, Мата, Санчес, Лингард, Лукаку

Стадион: " Уембли ", Лондон
Съдия: Майкъл Оливър
Начало: 19:15 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР