Днес в 18 часа в Малката ​базилика на Пловдив официално

...
Днес в 18 часа в Малката ​базилика на Пловдив официално
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив: 12 поети четат стихове

Днес в 18 часа в Малката ​базилика на Пловдив публично ще бъде намерено четвъртото издание на Международния фестивал на поезията „ Орфей - Пловдив “. Той ще продължи до 15 май.

Тази година ще вземат участие 12 създатели от 10 страни: Съединени американски щати, Индия, Испания, Израел, Мароко, Румъния, Молдова, Северна Македония, Албания и България. За първия ден на проявата е планувана промоция на стихосбирката „ Орфееви песни и други стихотворения “ от Хава Пинхас-Коен със специфичното присъединяване на авторката от Израел. Модератор е доктор Антон Баев.

Мултиезичният уебсайт на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu към този момент е освежен с творбите на съвсем всички участници в тазгодишното издание. Те са оповестени на роден език и в превод на български и на британски. В уеб страницата ще откриете и Програмата за всички събития в тазгодишния „ Орфей - Пловдив “ 2021.

Заради обстановката с пандемията от COVID-19 уредниците от фондация „ Пловдив ЛИК “ приготвят за втора година живо лъчение на двете съществени фестивални събития - церемонията по откриването през днешния ден и церемонията по награждаването и финалното четене на следващия ден още веднъж в 18 часа. Те ще могат да се гледат посредством live streaming заради ограничавания брой места поради противоепидемичните ограничения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР