Днес в 18:45 часа Етър приема Ботев (Пловдив) на стадион

...
Днес в 18:45 часа Етър приема Ботев (Пловдив) на стадион
Коментари Харесай

Етър - Ботев - съставите

Днес в 18:45 часа Етър приема Ботев (Пловдив) на стадион “Ивайло” във Велико Търново в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Срещата провокира много сериозен интерес, защото и двата отбора имат своите упоритости в шампионата и единствено една точка ги разделя след изиграването на първите три кръга. Гостите най-малко на хартия са любимец и идват с концепцията да си тръгнат с трите точки. “Болярите” обаче към този момент се потвърдиха като доста подъл противник, който няма да се даде без пердах, а през днешния ден и домакинското преимущество е на тяхна страна.

Всъщност сезонът стартира много любопитно за Етър. “Виолетовите” записаха три влиятелни равенства с ЦСКА-София (2:2), Левски (0:0) и Черно море (1:1). Днес за възпитаниците на Росен Кирилов следва ново мъчно предизвикателство в лицето на различен от водещите тимове в шампионата - Ботев. Великотърновци обаче към този момент натрупаха задоволително самочувствие, с цел да не се тормозят и даже ще опитат през днешния ден да запишат първата си победа за сезона.

В същото време Ботев към момента не може да включи на скорост. Пловдивчани записаха нулево реми с новака Арда в първия кръг, по-късно победиха Дунав с 3:1, само че пък в предишния кръг позволиха първата си загуба с 1:3 от Левски. Сега “Канарчетата” се надяват да се върнат на победния път, тъй като нова неточност може да ги отдалечи от водачите.



Всъщност обаче задачата на пловдивчани не е по никакъв начин лека. Отборът е в серия от 11 следващи гостувания без победа на сметката си и това стартира да се трансформира в сериозен проблем. В същото време пък Етър е извънредно постоянен хазаин на “Ивайло”, където в последните си 6 мача не е позволил гол във вратата си. Единствената вяра на гостите е общата статистика сред двата отбора, която е в тяхна изгода - 26 победи, 10 равенства и 18 загуби. Във Велико Търново обаче “виолетовите” тотално преобладават над “жълто-черните” със 17 победи, 5 равенства и 5 загуби.

В състава на домакините ще отсъстват двама значими играчи в лицето на Крум Стоянов и Иван Петков, които са контузени. На терена излизат Иванов на вратата и пред него Илиев, Дюлгеров, Артюнин и Станев в отбрана. Станоев и Колев ще са двамата опорни халфове, а Руменов ще извършва ролята на плеймейкър. Ковачев и Младенов ще работят по двете крила, а офанзивата ще води Боджадж.

В същото време Ботев идва в Търново без контузените Атанас Зехиров, Благовест Данчев и Джонатан Перейра. В тяхно неявяване треньорът Желко Петрович пуска в игра Аргилашки на вратата и Филипов, Пиргов, Пиргов и Еберг в защита. Балтанов и Арнем ще бъдат отбранителните халфове, а Неделев ще работи пред тях като плеймейкър. Вутов и Перван ще бъдат на двете крила, а на върха на офанзивата ще стартира Тайлон.

efbet Лига, 4 кръг:

ЕТЪР - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Състави:

ЕТЪР: 1. Иванов, 84. Илиев, 3. Артюнин, 23. Дюлгеров, 70. Станев, 11. Младенов, 31. Станоев, 22. Колев, 8. Руменов, 98. Ковачев, 10. Боджадж

БОТЕВ (ПЛОВДИВ): 33. Аргилашки, 28. Филипов, 3. Пиргов, 18. Терзиев, 66. Еберт, 17. Балтанов, 20. ван Арнем, 22. Перван, 8. Неделев, 9. Тейлон, 10. Вутов

Стадион: “Ивайло”, Велико Търново
Съдия: Ивайло Стоянов
Начало: 18:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР