Днес в 18:30 часа отборите на Левски и ЦСКА-София излизат

...
Днес в 18:30 часа отборите на Левски и ЦСКА-София излизат
Коментари Харесай

Финален рунд между “сини” и “червени”

Днес в 18:30 часа тимовете на Левски и ЦСКА-София излизат в последния мач между тях за този сезон.Срещата е от доста значимо значение за “сините”, които не престават борбата за присъединяване в Лига Европа. За задачата те би трябвало да устискат третото място в класирането, с цел да играят бараж. Възпитаниците на Делио Роси могат да си свършат работата още през днешния ден, в случай че запишат победа над “червените”. “Армейците” обаче надали ще улеснят противника в тази задача, без значение, че не играят за нищо с изключение на за своята чест.

Двата отбора към този момент изиграха три мача между тях в шампионата и още два за Купата на България. В Първа лига салдото е в интерес на “Армейците”, които записаха 1 победа и 2 равенства. За Купата пък шансът бе на страната на “сините”, които остраниха противника с победа и еднакъв на 1/2-финала.

И в двата клуба настроението не е изключително приповдигнато. На “Армията” разочарованието нахлу още откакто отборът загуби шансове за купата и отпадна за Купата на България. Левски пък се издъни на финала за Купата, губейки с дузпи от Славия, и това бе признато като голям неуспех. Сега “сините” би трябвало да се заловен за последната сламка и да минат по дългия път към Европа, в случай че не желаят тотално да зачеркнат сезона. Всичко това докара и до отлив на почитатели и на двата отбора, като се чака през днешния ден публиката на “Васил Левски” да бъде рекордно малко за мач от подобен диаметър.

На “Герена” имат много кадрови проблеми. Делио Роси не може да разчита на контузените Цветкович, Тиам и Буш. Към тях би трябвало да прибавим и осъдените Гомес, Ейолфсон и Яблонски. Именно проблемите в отбрана наподобяват най-сериозни и италианският експерт ще има много сложна задача да закърпи пробойните.

Предполага се, че на вратата още веднъж ще е Митрев, а пред него ще започват Прохазка, Папазов, Белаид и Горанов. Панайотов и Рошу ще са двойката отбранителни халфове, а Нашименто ще извършва ролята на плеймейкър. Паулиньо и Вутов ще работят на двете крила, а голове в офанзива ще се чакат от Ривалдиньо.

В същото време и в ЦСКА-София има значително хора в лазарета. Контузени са Китанов, Дюлгеров, Укра и Каранга. Треньорът Христо Янев се чака да пусне в игра Черниаускас на вратата, а пред него в отбрана ще работят Манолев, Бодуров, Барт и Жеферсон. Пинто и Малинов ще са двойката в средата на терена, а пред тях играта ще връзва Тиаго. Десподов и Джеси ще започват на крилата, а офанзивата ще води Бланко.

Първа професионална лига, шампионски плейоф, 9 кръг:

ЛЕВСКИ - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ: Митрев, Прохазка, Папазов, Белаид, Горанов, Рошу, Панайотов, Нашименто, Вутов, Паулиньо, Ривалдиньо

ЦСКА: Черниаускас, Манолев, Бодуров, Барт, Жеферсон, Малинов, Пинто, Тиаго, Десподов, Джеси, Бланко

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Волен Чинков
Начало: 18:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Първа лига 9 кръг, вторник 15 май  Левски 18:30предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР