Днес в 18:00 часа ЦСКА-София и Левски ще се изправят

...
Днес в 18:00 часа ЦСКА-София и Левски ще се изправят
Коментари Харесай

Левски ще спасява сезона срещу осакатения ЦСКА-София

Днес в 18:00 часа ЦСКА-София и Левски ще се изправят един против различен в първия полуфинален конфликт между тях в шампионата за Купата на България. Както е известно, на тази фаза в конкуренцията, спечелилият се дефинира в два мача. Днес алегоричен хазаин на стадион “Васил Левски” ще са “червените”, които ще се надяват да реализират добър турнирен резултат. Това обаче важи със същата, в случай че не и с по-голяма мощ за “сините”, за които Купата остана последният късмет да спасят сезона и да донесат най-малко малко наслада на своите последователи. Евентуално отпадане тъкмо от ЦСКА-София ще бъде признато много тежко на “Герена”, където и сега обстановката не е изключително розова.

Левски влезе в извънредно неприятна серия от мачове в края на постоянния сезон и при започване на втората фаза в шампионата. “Сините” записаха 4 следващи срещи без победа, като последните 3 от тях бяха все загуби. Серията провали в действителност започва тъкмо против ЦСКА-София на 18 март, когато “сините” паднаха с 0:1. Първият дуел сред двата отбора в шампионата през есента пък приключи без победител - 2:2.

В същото време в последния си мач ЦСКА-София позволи едвам втората си загуба в Първа лига от началото на акцията. “Червените” паднаха трагично в гостуването си в Разград на Лудогорец (2:3), което бе противен удар по самочувствието на отбора, който към този момент изостава на 6 точки от върха. Сега “Армейците” сигурно желаят бързо да се отърсят от това проваляне, а какъв по-добър метод, в случай че не с триумф над Левски.

Пътят на ЦСКА-София до полуфинала стартира с безапелационна победа с 4:1 над Несебър, а по-късно бе отхвърлен и Ботев (Враца) с 3:1 на 1/8-финала. Най-сериозното затруднение за “червените” пристигна на 1/4-финала, където те отстраниха Лудогорец с 2:1 след продължения.

Левски пък се движеше много страхливо в този шампионат досега. “Сините” печелеха непретенциозно мачовете си с 1:0 след продължения против Ботев (Гълъбово), 1:0 и над Монтана и 2:0 против Дунав (Русе) на 1/4-финала. Макар тимът да не е изключително ефективен в офанзива, то най-малко демострира доста постоянна отбрана и към момента няма позволен гол във вратата си в тази конкуренция.

Домакините през днешния ден са измъчвани от съществени кадрови проблеми. Цели 6 играчи отпаднаха от сметките на Стамен Белчев. Това са осъдените Жеферсон, Манолев и Каранга, както и контузените Десподов, Барт и Китанов. Това принуди треньорския щаб да включи в групата 17-годишните бранители - Валентин Антов и Никола Борисов.

Очаква се стартовата единайсеторка да е формирана от Черниаускас под рамката и Дюлгеров, Чорбаджийски, Бодуров и Георгиев в отбрана. Лое и Малинов ще са двойката опорни халфове, а Тиаго ще движи играта пред тях. Енрике и Джеси ще работят на двете крила, а на върха на офанзивата ще стартира Бланко.

В същото време в Левски проблемите са в отбрана, където ще липсват контузените Горанов и Белаид. Нашименто също бе с контузия, само че съумя да се възвърне в точния момент и попадна в групата, въпреки да е малко евентуално да стартира измежду титулярите.

Делио Роси се чака да заложи в този мач на Митрев на вратата и карето Цветкович, Яблонски, Ейолфсон и Фигейредо в отбрана. Тиам и Гомес ще са двойката опорни полузащитници, а Прохазка и Паулиньо ще оперират по двете крила. В офанзива пък ще се разчита на дуото Обертан и Костов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР