Днес в 18:00 часа на пристанище Варна-Запад“ започна товаренето на

...
Днес в 18:00 часа на пристанище Варна-Запад“ започна товаренето на
Коментари Харесай

България връща контейнерите с отпадъци на Италия

Днес в 18:00 часа на пристанище „ Варна-Запад “ стартира товаренето на контейнерите с боклуци от Италия, които ще бъдат върнати назад на компанията притежател за нейна сметка, съобщи БГНЕС.
28 от общо 127 контейнера бяха натоварени на транспортен съд и ще бъдат върнати назад на изпращача – „ Дентиче пантелоне “ от град Салерно, откакто Районната прокуратура във Варна даде позволение за реекспорта им. Транспортирането ще бъде за сметка на италианското сдружение.
Първите контейнери от Италия дойдоха на 9 октомври 2019 година До 25 ноември предходната година на пристанище „ Варна-Запад “ са били разтоварени общо 127 контейнера с краткотраен режим на предпазване до 90 дни. Товарът им бил показан като пластмасови и каучукови боклуци.
Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени и са били предопределени за получателя – „ Блацион “ ООД в София, в която присъединяване има македонският жител Горан Ангелов, досегашен шеф на депото в Скопие. Отпадъците трябвало да бъдат доставени на площадката на „ Траш юнивърс “ ЕООД в град Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на „ Брикел “ ЕАД.
Тази заран под управлението на Районната прокуратура във Варна звлезе в офисите на „ Брикел “ и „ Траш юнивърс “ в град Гълъбово. Властите търсеха документи свързани с пристигналите 127 контейнера с боклуци от Италия.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР