Днес в 17:30 часа ще се изиграе дербито на Северозапада

...
Днес в 17:30 часа ще се изиграе дербито на Северозапада
Коментари Харесай

Дербито на Северозапада ще разпали страстите днес

Днес в 17:30 часа ще се изиграе дербито на Северозапада в efbet Лига сред и. Двата отбора ще излязат един против различен на " Огоста " във значим конфликт в борбата за оцеляване в елита. Срещата е изключително значима за гостите, които са в отрицателна серия от 8 следващи загуби в шампионата и паднаха до последното място в класирането.

Във Враца интензивно се приказва, че този мач ще бъде решителен за бъдещето на треньора на Ботев. Той ще би трябвало да върне тима на победния път, в случай че желае да резервира поста си. Очаква се след края на срещата да има среща на борда на шефовете на врачани, които да преценяват по какъв начин да действат с наставника. Положителното за Сухия е, че класира тима на 1/4-финал за Купата на България, само че това може и да не се окаже задоволително.

В Монтана ситуацията е много по-добро. Отборът записа победа и тъждество в последните си два мача и се надява да продължи със мощните игри. Макар " сините " да са по-напред в класирането, разликата с врачани в действителност е единствено 3 точки, което прави мача още по-голям.

Статистиката демонстрира, че това ще бъде едвам 6-ият дуел сред тези два тима в елита. Досега всеки има по 2 победи, а 1 мач приключи наедно. Головата разлика пък е 7:7.

Треньорът на домакините Атанас Атанасов има проблем с окомплектоването на състава си. Защитниците и Михаил Орачев ще пропуснат днешната среща. Първият е сразтежение на бедрото, а вторият е със подозрение за спукано тъпанче. Извън състава остава и Адам Буджаа, само че от клуба не обясниха каква е повода за това.

Най-вероятно Монтана ще излезе в състав Макенджиев на вратата и Башлиев, Михов, Цонков и Кики в защита. Терзиев и Каменов ще са двамата опорни халфове, а пред тях ще бъде Ангелов. Тасев и Минков ще работят на крилата, а Георгиев ще води офанзивата.

За Ботев позитивното е, че нямат контузени или осъдени играчи. Здравков евентуално ще пусне на терена Костов под рамката и Керчев, Ндиайе и Миланов в отбрана. Зехиров и Николов ще са двамата халф-бекове, а Ивайлов и Златински ще са двамата опорни полузащитници. Генов ще извършва ролята на плеймейкър, а в офанзива ще си партнират Бабунски и Атанасов.

efbet Лига, 20 кръг:

МОНТАНА - БОТЕВ (ВРАЦА)

Вероятни сформира:

МОНТАНА: Макенджиев, Башлиев, Михов, Цонков, Кики, Каменов, Терзиев, Ангелов, Минков, Тасев, Георгиев

БОТЕВ: Костов, Керчев, Ндиайе, Миланов, Зехиров, Златински, Ивайлов, Николов, Генов, Бабунски, Атанасов

Стадион: " Огоста ", Монтана
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 17:30 часа

efbet Лига 20 кръг, неделя 7 март  Левски 2:2краен резулат  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР