Днес в 17:30 часа на стадион “Тича” във Варна отборите

...
Днес в 17:30 часа на стадион “Тича” във Варна отборите
Коментари Харесай

Черно море и Пирин дават тон на 17-ия кръг в Първа лига

Днес в 17:30 часа на стадион “Тича” във Варна тимовете на Черно море и Пирин (Благоевград) ще дадат началото на 17-ия кръг в първа професионална лига. Всеки от двата отбора се надява да прибави нови три точки в актива си. за домакините те са значими, тъй като ще ги приближат още до водачите в класирането. Гостите пък се нуждаят от триумф, който да ги отдалечи от рисковата зона, към която се ускориха в последно време.

Преди този мач противниците са в радикално друго въодушевление. В Черно море обстановката е много по-обнадеждаваща, откакто тимът записа 3 победи в последните си 4 мача. Любопитен факт обаче е, че “Моряците” близо 4 месеца нямат триумф като хазаин. През това време тимът завоюва цели 13 точки на открито.

В същото време Пирин е в сериозна рецесия. “Орлетата” са в серия от 3 следващи загуби и общо 8 следващи мача без триумф на сметката си. Статистиката също не е на тяхна страна. Благоевградчани към момента нямат победа в посещение на “Тича”. В 20 изиграни мача тимът е записал 8 равенства и 12 загуби.

Треньорът на домакините Емил Луканов е покрит с проблеми преди днешния мач. След като неотдавна варненци изгубиха всичките си нападатели поради травми на Цветелин Чунчуков, Георги Божилов и Марек Кузма, в този момент отборът остана и без вратари. Евгений Боровин е с тежка трявма, която го вади от сметките до края на сезона. Емил Михайлов пък получи разтежение в последния дуел с Дунав и също няма да бъде разполагаем през днешния ден. Така на вратата ще се наложи да застане 18-годишния Иван Дюлгеров, а негова запаса ще бъде 16-годишният Иван Дичевски. В лазарета са още Витиня и Костадинов.

В стартовите единадесет се чака да стартират карето Сукуп, Миланов, Хасани и Станчев в отбрана. Опорни халфове ще бъдат Илиев и Старокин, а по крилата ще работят Огнянов и Зехиров. Атаката ще води Сукуна, а зад тила му ще се подвизава Цветков.

В същото време в Пирин проблемите са надалеч по-малко. В лазарета на “Орлетата” са единствено Рения и Башлиев. Треньорът Милен Радуканов се чака да пусне в игра Макенджиев под рамката и Ничев, Сандев, Николов и Попев в отбрана. Хендерсън и Паланков ще работят в средата на терена, а пред тях Траянов ще има ролята на плеймейкър. Благов и Кирилов ще оперират по крилата, а офанзивата ще води Костов.

Първа професионална лига, 17 кръг:

ЧЕРНО МОРЕ - ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД)

Вероятни сформира:

Ч. МОРЕ: Дюлгеров, Сукуп, Миланов, Хасани, Станчев, Илиев, Старокин, Зехиров, Цветков, Огнянов, Сукуна

ПИРИН: Макенджиев, Ничев, Сандев, Николов, Попев, Хендерсън, Паланков, Траянов, Кирилов, Благов, Костов

Стадион: “Тича”, Варна
Съдия: Неделчо Гаджалов
Начало: 17:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР