Днес в 17:30 часа Ботев (Пловдив) приема ЦСКА-София в сблъсък

...
Днес в 17:30 часа Ботев (Пловдив) приема ЦСКА-София в сблъсък
Коментари Харесай

Ботев ще трябва да доказва амбициите си срещу ЦСКА-София

Днес в 17:30 часа Ботев (Пловдив) приема ЦСКА-София в конфликт от 9-ия кръг на efbet Лига. Това е един от най-интересните дуели от този кръг. И двата тима ще търсят наложителна победа. В този мач домакините ще би трябвало да потвърдят дали огромните им упоритости имат покритие или ще би трябвало да се задовоят с по-маргинална роля в шампионата.

Ботев не стартира сезона изключително сполучливо. Пловдивчани имат едвам две победи на сметката си досега и се намират в долната половина на таблицата на 9-ото място с 9 точки. " Канарчетата " няма по какъв начин да са удовлетворени от представянето си, защото се целят в Топ 6, че даже и по-нагоре в борбата за медалите. Евентуална победа през днешния ден ще е сериозна поръчка, че пловдивчани стартират да напипват правилния темп и още веднъж ще бъдат фактор в шампионата. При загуба обаче те ще изостанат съществено от водачите и ще им е доста мъчно да наваксат.

В ЦСКА-София ситуацията не е доста по-розово. " Червените " записаха три равенства в последните си четири мача и паднаха до 4-ото място в класирането. Играчите на Люпко Петрович се канеха да бъдат главен съперник на Лудогорец в борбата за купата, само че поредна неверна стъпка през днешния ден ще ги отдалечи съществено от разградчани.

И двата отбора нямат съществени кадрови проблеми. Единствено Енрике Рафаел остава отвън сметките в състава на гостите. Добрата вест за домакините пък е, че Тодор Неделев към този момент е здрав и подготвен за игра.

Очаква се Желко Петрович да пусне на терена Георгиев на вратата и Перейра, Димитров, Пиргов и Еберт в защита. Балтанов и Перван ще са двойката в средата на терена, а Неделев ще бъде пред тях в ролята на плеймейкър. Марин и Тонев ще работят по двете крила, а на върха на офанзивата ще работи Виана.

Люпко Петрович пък ще опълчи Черниаускас под рамката и Турицов, Албентоса, Занев и Жеферсон в защита. Малинов и Бикел ще бъдат отбранителните халфове, а Евандро и Кери ще оперират по крилата. Соу ще води офанзивата, а зад тила му ще бъде Тиаго.

Efbet Лига, 9 кръг:

БОТЕВ (Пловдив) - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни сформира:

БОТЕВ: Георгиев, Перейра, Димитров, Пиргов, Еберт, Балтанов, Перван, Неделев, Тонев, Марин, Виана

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Албентоса, Занев, Жеферсон, Бикел, Малинов, Тиаго, Кери, Евандро, Соу

Стадион: База Коматево
Съдия: Георги Давидов
Начало: 17:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

efbet Лига 9 кръг, събота 14 септември  Ботев (Пловдив) 17:30предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР