Днес в 17:15 часа Верея (Стара Загора) приема Септември (София)

...
Днес в 17:15 часа Верея (Стара Загора) приема Септември (София)
Коментари Харесай

Верея пак ще гони лидерите

Днес в 17:15 часа Верея (Стара Загора) приема Септември (София) в дуел от 13-ия кръг на Първа професионална лига. Домакините на “Трейс Арена” ще опитат да вземат трите точки в този мач и да си върнат 4-ото място във краткотрайното класиране. Победа през днешния ден би доближила старозагорци единствено на 2 точки от третия Левски. Гостите обаче също се нуждаят от всяка допустима точка в борбата за оцеляване в елита и надали ще се дадат без пердах.

Доскоро Верея вървеше много устойчиво в шампионата, само че в последните два кръга отборът не съумя да стигне до успеха - тъждество със Славия (1:1) и загуба от Ботев (Пловдив) (0:1). Затова през днешния ден старозагорци ще се надяват да се върнат към успехите.

Септември наподобява много комфортен съперник за тази цел. Софиянци са един от новобранците в Първа лига и по всичко проличава, че ще имат компликации с оцеляването си в елита. Възпитаниците на Николай Митов обаче взеха глътка въздух в предния кръг, като надиграха с 1:0 Витоша (Бистрица) и по този начин стопираха серията си от 4 следващи загуби. Сега те ще се надяват да надградят в представянето си и да запишат нов положителен резултат.

Треньорът на Верея Илиан Илиев има значително кадрови проблеми преди срещата. Той не може да употребява санкции Здравко Илиев, както и контузените Осман Балде, Костадин Слаев, Илия Мунин и Еркенбулан Нургалиев. В тяхно неявяване наставникът се чака да пусне в игра Аргилашки на вратата и Енчев, Джамия, Елиаш и Сюлеймани в отбрана. Витанов и Бенгюзов ще са опорни халфове, а Антонов и Фенуш ще започват на двете крила. Атаката ще води Домовчийски, а зад тила му ще го подкрепя Танев.

За Септември отсъстващите са единствено двама - Валентин Галев и Богомил Дяков. николай Митов евентуално ще стартира мача с Георгиев на вратата и карето Стоянов, Елтон, Добрев и Трифонов в защита. Сандански и Галчев ще работят в средата на терена, а пред тях като плеймейкър ще се изявява Тилев. Гади и Байду ще оперират по крилата, а на върха на офанзивата ще започва Тошев.

Първа професионална лига, 13 кръг:

ВЕРЕЯ (СТАРА ЗАГОРА) - СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)

Вероятни сформира:

ВЕРЕЯ: Аргилашки, Енчев, Джамия, Елиаш, Сюлеймани, Витанов, Бенгюзов, Антонов Танев, Фенуш, Домовчийски

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Стоянов, Елтон, Добрев, Трифонов, Галчев, Сандански, Тилев, Байду, Гади, Тошев

Стадион: “Трейс Арена”, Стара Загора
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 17:15 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР