Днес в 16 часа около 50-60 души се събраха на

...
Днес в 16 часа около 50-60 души се събраха на
Коментари Харесай

Карлово се прости с бащата на големия Христо Мутафчиев...

Днес в 16 часа към 50-60 души се събраха на гробищния парк в Карлово, с цел да се простят вечно с дългогодишния читалищен активист Стефан Мутафчиев. Бащата на огромния български артист Христо Мутафчиев умря преди към две седмици, а желанието на фамилията бе тялото да бъде кремирано. Урната е заровена до гроба на брачната половинка на Мутафчиев Старши - Драга.

Христо Мутафчиев, сестра му Ани, родственици и близки на опечалените, са участвали на траурната гала, както и карловци, другари на бащата на артиста.



Колегите на Стефан Мутафчиев от читалище " Васил Левски " в Карлово са били видяни пред читалището с цветя и облечени в черно малко преди да се насочат към гробищния парк. Пристигнали са и хора от пловдивското село Брестовица, от където е родом майката на Христо - Драга. Когато тя се спомина преди няколко месеца, нейната сестра се зае с грижите за вдовеца Стефан Мутафчиев, който беше болен от тежка болест.



Сестрата на Драга обаче била стара и не можела да поставя дълго време грижи за Стефан. Това наложило Христо Мутафчиев да настани татко си в приют в столицата, където да получава положителни грижи, а синът да може постоянно да го навестява, написа show.blitz.bg. В Карлово не стопират да съжаляват за гибелта на Стефан Мутафчиев и да приказват какъв брой добър, доблестен и радушен човек е бил приживе.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР