Днес в 16:05 часа българско време Манчестър Юнайтед приема на

...
Днес в 16:05 часа българско време Манчестър Юнайтед приема на
Коментари Харесай

Ман Юнайтед се кани да спре Ливърпул за титлата

Днес в 16:05 часа българско време Манчестър Юнайтед приема на своя " Олд Трафорд " безконечния зложелател Ливърпул в класическото британско дерби на Премиър лийг. Както постоянно този дуел се чака с голям интерес, както на Албиона, по този начин и в целия свят. В сегашния миг и двата отбора се намират в добра форма и всеки има своите цели в шампионата, което значи, че можем да чакаме доста забавен конфликт.

След уволнението на Жозе Моуриньо и идването на Оле Гунар Солскяер на неговото място, Манчестър Юнайтед освен излезе от рецесията, в която се намираше, само че и влезе в супер победна серия. Под управлението на норвежеца тимът има 11 победи, 1 тъждество и 1 загуба във всички шампионати и се завърна в топ 4.

Интересното е, че промяната на Моуриньо със Солскяер пристигна точно след загубата от Ливърпул (1:3) на 16 декември. Тогава мърсисайдци бяха огромният любимец и това си пролича и на терена. В момента обаче нещата са малко по-различни. Възпитаниците на Юрген Клоп демонстрираха някои съмнения в последните си няколко мача и разрешиха на Манчестър Сити да ги застигне на върха в класирането. Спокойно може да се каже, че в този момент възможностите са изравнени и няма любимец преди началото на днешния дуел, като даже везните леко клонят в интерес на домакините, които са спечелили 7 от последните 9 мача с Ливърпул на " Олд Трафорд ", а са позволили 1 реми и 1 загуба.

Друг забавен миг е, че Манчестър Юнайтед може да спъне огромния си зложелател Ливърпул по пътя към първата му купата от 1990 година насам. Ако създадат това обаче, " Червените дяволи " ще подкрепят различен огромен противник - Манчестър Сити, който ще има късмет да дублира купата си от предишния сезон. Играчите на Солскяер обаче надали си вършат толкоз тънки сметки и излизат за победа, която им е нужна в борбата за топ 4 и местата в Шампионската лига.

И в двата отбора има някои проблеми с контузени. В лазарета на домакините са трайно контузените Антонио Валенсия, Маркос Рохо и Матео Дармиан. Антони Марсиал и Джеси Лингард също са с контузии, само че и двамата има късмет да играят през днешния ден, като по-големи са тези на французина.

Клоп пък продължава да не може да употребява Деян Ловрен, Джо Гомес и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Вирджил ван Дайк ще се завърне измежду титулярите, откакто не игра в мача с Байерн (Мюнхен) през седмицата поради наказване.

Премиър лийг, 27 кръг:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ
Вероятни сформира:

МАН Ю: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Матич, Ерера, Погба, Марсиал, Рашфорд, Мата

ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Хендерсън, Салах, Фирмино, Мане

Стадион: " Олд Трафорд ", Манчестър
Съдия: Майкъл Оливър
Начало: 16:05 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Премиър лийг 27 кръг, неделя 24 февруари  Манчестър Юнайтед 16:05предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР