Днес в 16:00 часа е голямото дерби между Манчестър Сити

...
Днес в 16:00 часа е голямото дерби между Манчестър Сити
Коментари Харесай

Битката за Манчестър обещава горещи страсти

Днес в 16:00 часа е огромното дерби сред Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Двата отбора се изправят в следващ величествен конфликт между тях. Срещата е от 9-ия кръг на Премиър лийг и ще се организира на " Етихад ".

Шампионът Ман Сити стартира и този сезон по ослепителен метод. Отборът на Джосеп Гуардиола към момента не е усещал усета на загубата, като има 5 победи и 2 равенства в актива си и дава поръчка, че и този сезон ще бъде главен кандидат за купата. Особено впечатляващо е представянето на новото попълнение Ерлинг Холанд, който освен оправдава, а даже надминава упованията, като има 11 гола и 1 асистенция в 7 изиграни мача. Именно той ще е и огромната опасност за вратата на Давид Де Хеа през днешния ден, само че и останалите му съотборници знаят по какъв начин да бележат и няма по какъв начин да бъдат подценявани.

В Манчестър Юнайтед ситуацията е малко по-различно. Отборът потегли мъчно при новия управител Ерик загар Хаг, само че с течение на времето стартира да намира себе си и записа две изключително значими победи с 2:1 над Ливърпул и с 3:1 над Арсенал. Сега обаче идва следващото огромно препятсвие и нидерландският управител ще би трябвало да измисли по какъв начин да надхитри съперника си Джосеп Гуардиола.

При " алените дяволи " за отбелязване е слабата форма, в която се намира звездата на отбора Кристиано Роналдо. 37-годишният португалец не наподобява на себе си от началото на сезона, като има едвам 1 маркиран гол и той бе в Лига Европа. Логично той все по-често стартира да остава на аварийна пейка, както и капитанът Хари Магуайър, който също не се намира в оптимална форма от началото на акцията.

В състава на домакините нямат особени кадрови проблеми, като само Джон Стоунс е с травма след мачовете на националните тимове, само че пък положителната вест е, че Аймерик Лапорт към този момент е възобновен и ще бъде разполагаем на Пеп Гуардиола.

При гостите проблемите са много повече. В лазарета са Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака, Дони ван де Беек, Брендън Уилямс и Мартин Дубравка. Добрата вест е, че Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал към този момент упражняват на цялостни обороти и ще имат късмет да вземат присъединяване в мача.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Вероятни сформира:

СИТИ: Едерсон, Уокър, Аканджи, Диаш, Кансело, Силва, Родри, Де Бройне, Фоудън, Грийлиш, Холанд

ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Далот, Варан, Мартинес, Маласия, Каземиро, Ериксен, Антони, Фернандеш, Санчо, Рашфорд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР