Днес в 15 часа проведох извънредно заседание на Общинския щаб

...
Днес в 15 часа проведох извънредно заседание на Общинския щаб
Коментари Харесай

Затвориха пътя Велинград-Сърница за товарни автомобили

Днес в 15 часа организирах изключително съвещание на Общинския щаб за отбрана при бедствия заради усложнената метеорологична конюнктура на територията на общината, заяви кметът на Сърница Неби Бозов. На нея участваха представители на общинска администрация, ДГС Селище и Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи Велинград. Представена е следната информация, с която срещаме и жителите на общината.

За територията на цялата община е разгласен сигнален код от втора степен за рискови и значителни снеговалежи.

Пътната конюнктура е извънредно усложнена. По обработването и почистването на пътищата и улиците работят непрестанно всички налични екипи на общинска администрация, подпомагано от екипи на ДГС Селище. В тази връзка жителите да не подхващат пътувания с изключение на при незабавни случаи както по републиканската пътна мрежа, по този начин и по общинската. Предприелите пътувания да са снабдени с вериги, цялостни резервоари и заредени акумулатори на мобилните телефони. Пътят Велинград – Сърница е отчасти стеснен, като е неразрешено прекосяването на тежкотоварни коли. Същите ще бъдат спирани на изходите на Велинград и Сърница от дежурни служители на реда на Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи Велинград.

Във връзка с прекъснатото електрозахранване, екипи на КЕЦ Девин работят по отстраняването на повредата, само че е налице възможност тази нощ електрозахранването да не бъде възобновено.

Удължена е и ваканцията на ДГ Мир в гр.Сърница и филиала в с.Медени поляни до 29 януари – вторник, в това число. РУО Пазарджик удължи ваканцията и на учениците на територията на региона, като образователните занятия ще бъдат обновени на 30 януари – сряда.

Мобилната връзка към оператора Теленор е прекратена заради повреди на трасетата за транспорт на данни. Работи се отстраняването им. Станцията в Сърница е оборудвана с нужната спомагателна техника и в подготвеност за работа. Очаква се повредите да се отстранят до няколко часа и мобилната връзка да бъде изцяло възобновена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР