Днес в 15:00 започва делото, заведено от Кирил Петков срещу

...
Днес в 15:00 започва делото, заведено от Кирил Петков срещу
Коментари Харесай

СЪДЕБЕН СПОР: Започва делото на Кирил Петков срещу Борисов

Днес в 15:00 стартира делото, заведено от Кирил Петков против Бойко Борисов.

Бившият министър председател и водач на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съди предшественика си и водач на ГЕРБ за клюка и упорства да получи половин милион лв. обезщетение.

Делото е наказателно, само че от частен темперамент - Петков ще е обвинител на Борисов.

" Заведох дело против Бойко Борисов за клюка за половин милион лв.. Този човек към този момент е осъждан за клюка, потвърден измамник. Омръзна ми да го чувам, всичките му неистини за медиатори, за комисионни, за всевъзможни клюки, които той непрестанно приказва на всички места, тъй че време е да спрем тези остарели лъжци с техните мутренски похвати ", сподели Петков пред очакващите го кореспонденти. " Жалбата е за това, че Борисов сподели, че сме вземали средства от медиатори и сме взимали комисионни ", съобщи Петков през август, когато внесе тъжбата си в Софийския областен съд.

За клюка Наказателен кодекс планува санкция от 3000 до 7000 лева и публично неодобрение.

Отделно може да бъде присъдено и обезщетение.

Повод за делото е брифинг, който Борисов и хората му организираха на 24 август т.г., на който упрекнаха кабинета " Петков ", че е доставял природен газ за страната посредством дъщерна компания на " Газпром ", с цел да облагодетелства компании, свързани с " Продължаваме промяната ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР