Днес в 14:30 часа отборите на Тотнъм и Арсенал ще

...
Днес в 14:30 часа отборите на Тотнъм и Арсенал ще
Коментари Харесай

Тотнъм и Арсенал в дуел с мирис на Шампионска лига

Днес в 14:30 часа тимовете на Тотнъм и Арсенал ще се изправят един против различен в едно от горещите лондонски дербите в Премиър лийг. Двата отбора имат остарели сметки за споразумяване, само че този път трите точки ще бъдат извънредно значими за този, който ги завоюва в борбата за класиране в топ 4 и присъединяване в Шампионската лига.

Допреди седмица Тотнъм към момента таеше очаквания да се намеси в борбата за купата. Две следващи загуби от Бърнли (1:2) и Челси (0:2) обаче дефинитивно отхвърлиха " Шпорите " от тази фантазия, като даже отборът към този момент би трябвало да пази със зъби и нокти мястото си в топ 4. Евентуална нова загуба от Арсенал през днешния ден ще значи, че " Артилеристите " ще се приближат единствено на 3 точки от Тотнъм, а Манчестър Юнайтед и Челси също дебнат откъм гърба.

На " Емиратс " настроението е приповдигнато преди днешния конфликт. Играчите на Унай Емери записаха три следващи победи и още веднъж се завърнаха на 4-ата позиция в таблицата. Те ще се надяват да продължат с набраната инерция и през днешния ден.

Това ще бъде 185-ото дерби на Северен Лондон. До момента везните се накланят повече към Арсенал, който има 77 триумфа, против 58 победи за Тотнъм и 49 равенства. През първия полусезон тези противници направиха зрелищен конфликт на " Емиратс ", приключил при резултат 4:2 за " Топчиите ".

Маурисио Почетино има някои главоболия към състава си. Той към момента не знае дали Деле Али ще бъде изцяло подготвен да вземе присъединяване в мача, след травмата в бедрото, която лекува от януари насам. Ерик Дайър сигурно отпада от сметките му, до момента в който Ян Вертонген, който пропусна мача с Челси през седмицата, има късмет да се възвърне в точния момент за днешния дуел.

В Арсенал трайно контузените Ектор Белерин, Дани Уелбек и Роб Холдинг остават в лазарета и за този дуел. Лоран Косиелни пък пострада в мача с Борнемут и присъединяване му остава пъд въпрос до последно.

Премиър лийг, 29 кръг:

ТОТНЪМ - АРСЕНАЛ

Вероятни сформира:

ТОТНЪМ: Лорис, Вертонген, Алдервейрелд, Санчес, Орие, Уинкс, Сисоко, Роуз, Ериксен, Сон, Кейн

АРСЕНАЛ: Лено, Папастатопулос, Косиелни, Мустафи, Мейтланд-Найлс, Джака, Торейра, Колашинац, Мхитарян, Обамеянг, Лаказет

Стадион: " Уембли ", Лондон
Съдия: Антъни Тейлър
Начало: 14:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
ГЛЕДАЙЕ ТУК!
Премиър лийг 29 кръг, събота 2 март  Тотнъм 14:30предстои  Арсенал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР