Днес в 14:30 часа Левски започва участието си в тазгодишното

...
Днес в 14:30 часа Левски започва участието си в тазгодишното
Коментари Харесай

Левски ще търси изход от кризата с наглед лесно гостуване в Червен бряг

Днес в 14:30 часа Левски стартира присъединяване си в тазгодишното издание в шампионата за Купата на България с привидно елементарно посещение на Партизан (Червен бряг). Двубоят е от 1/16 финалите на конкуренцията и " сините " се надяват да запишат изразителна победа над непретенциозния си противник от Трета лига. Те незабавно се нуждаят от глътка пресен въздух след поредицата от неприятни резултати. Играчите на Георги Тодоров са в серия от три мача без победа - 2 загуби и 1 тъждество.

Макар успеха да е безусловно наложителна за Левски, треньорът Георги Тодоров се чака да направи много промени и да заложи на пробен състав за този дуел. В групата от 18 футболисти за мача той не включи доста съществени играчи, измежду които Николай Михайлов, осъденият Живко Атанасов, Паулиньо, Ивайло Найденов, Мартин Райнов и Андриан Краев. Впечатление прави, че за втори следващ мач наставникът няма да разчита и на Станислав Иванов, Илия Юруков и Симеон Славчев.

В същото време за този мач наставникът ще разчита на Валери Божинов, възобновеният от контузия Насиру Мохамед, както и на юношите Иван Андонов, Патрик-Габриел Галчев, Георги Александров и Костадин Илиев. Най-вероятно стартовата единайсеторка на " сините " ще е формирана от Кръстев на вратата и пред него в отбрана Александров, Алекс Петков, Иванов и Стаматов. Старокин и Даске ще работят в средата на терена, а Здравко Димитров и Мохамед ще бъдат на крилата. Атаката ще води Илия Димитров, а зад тила му ще го поддържа Мартин Петков.

Домакините от Партизан пък няма какво да губят, въпреки да имат много кадрови проблеми преди дуела. Те излизат да изиграят мача на живота си и ще създадат всичко по силите си да затруднят " сините ". Отборът от Червен бряг демонстрира много мощни игри в Северозападната Трета лига, тъй че не трябва да бъде подценяван, въпреки и да е измежду дилетантите. Най-вероятно Партизан ще излезе в състав Антонов, Дамянов, Паскалев, Тодоров, Л. Иванов, Милчев, М. Иванов, Русев, Величков, Ефтимов и Минков.

В днешния ден присъединяване си в Купата на България ще започват и други два тима със съществени искания в шампионата. Славия гостува на Севлиево, а Берое ще пътува до Благоевград за среща с локалния Пирин.

Освен това ЦСКА 1948 ще има конфликт с Дреновец, Черно море отива в Габрово за среща с Янтра, а Монтана ще играе против Извор.

Купа на България, 1/16-финали:

21 октомври, 14.30 часа:

Партизан - Левски

15:00 часа:

Янтра - Черно море
Извор - Монтана
Дреновец - ЦСКА 1948
Севлиево - Славия

17.30 часа:

Пирин (Бл) - Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР