Днес в 12:30 часа Септември (София) и Дунав (Русе) ще

...
Днес в 12:30 часа Септември (София) и Дунав (Русе) ще
Коментари Харесай

Септември и Дунав в търсене на скъпоценни точки

Днес в 12:30 часа Септември (София) и Дунав (Русе) ще се изправят един против различен на стадион “Васил Левски” в извънредно значим мач и за двата отбора. Те се намират в рисковата зона и са мощно застрашени от изпадане, тъй че всяка точка е скъпоценна. Всеки от тях се надява да реализира успеха, която ще бъде с двойна цена, тъй като ще е против директен съперник в борбата за оцеляване.

Макар да е по-назад в класирането, Септември демонстрира по-добра форма в последно време. Тимът е в серия от три следващи семейства без загуба. Освен това възпитаниците на Христо Арангелов са в приповдигнато въодушевление откакто откраднаха точка от Левски в предишния кръг.

В същото време в Дунав настроението е на противоположния полюс. “Драконите” към този момент четири следващи мача нямат победа в актива си. Като посетители те имат единствено една извоювана точка, като записаха проваляне в последните си четири срещи надалеч от вкъщи.

През първия полусезон Дунав завоюва в Русе с 2:0. Общата статистика сред двата отбора обаче е много изравнена, като Септември има 4 триумфа, а русенци са с 5. Интересното е, че нито един мач сред тях не е завършвал наедно.

Домакините през днешния ден ще бъдат без контузените Александър Георгиев и Валентин Галев. Фабиано пък е осъден. Така треньорът Христо Арангелов се чака да пусне в игра Янко Георгиев под рамката и Стоичков, Бенга, Николов и Стоянов в отбрана. Меледже ще работи като отбранителен халф, а Чандъров и Галчев ще оперират в средата на терена. Русев и Байду пък ще играят на крилата. Будинов пък ще води офанзивата.

Дунав пък идва в столицата без контузения Дерик Менса и санкции Петър Патев. Лудмил Киров се чака да пусне в игра Антонов под рамката, Костадинов, Мартин Ковачев, Динков и Васев в отбрана. Коконов и Светослав ковачев ще стартират на двете крила, а Станоев и Попадийн ще работят в средата на терена. Иса и Ахмедов пък ще си партнират в офанзива.

Първа професионална лига, 19 кръг:

СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ) - ДУНАВ (РУСЕ)

Вероятни сформира:

СЕПТЕМВРИ: Я. Георгиев, Стоянов, Николов, Бенга, Стоичков, Меледже, Чандъров, Галчев, Байду, Русев, Будинов

ДУНАВ: Антонов, Костадинов, М. Ковачев, Динков, Васев, Станоев, Попадийн, Коконов, С. Ковачев, Ахмедов, Иса

Стадион: “Васил Левски”, София
Съдия: Радослав Гидженов
Начало: 12:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Първа лига 19 кръг, неделя 9 декември  Септември (София) 12:30предстои  Дунав
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР