Днес в 10.50 часа е есенното равноденствие и започва астрономическата

...
Днес в 10.50 часа е есенното равноденствие и започва астрономическата
Коментари Харесай

Астрономическата есен настъпва днес, ето какво ще е времето

Днес в 10.50 часа е есенното равноденствие и стартира астрономическата есен. Преди обяд над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево, само че от запад облачността ще се усилва и вплътнява.
През деня ще се задържи съвсем без дъжд, само че вечерта в западните региони ще стартират валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от юг-югозапад.
Максималните температури ще са най-вече сред 24° и 29°, в София към 25°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Георги Цеков в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.
Над планините облачността от запад ще се усилва и вплътнява. Главно във вечерните часове в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър, а по най-високите елементи – сдържан запад-северозападен. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 14°.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максимални температури сред 22° и 25°, температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР