Днес, в 10:18 ч., започна процесът по разрушаване на козирката

...
Днес, в 10:18 ч., започна процесът по разрушаване на козирката
Коментари Харесай

Започна събарянето на козирката на стадион “Българска армия“

Днес, в 10:18 ч., стартира процесът по разрушение на козирката на стадион " Българска войска ". Демонтажът се прави с неповторима машина - една от петте такива в целия свят.
Прочетете още
Представители на компанията, която се занимава с демонтажа на " Армията ", срещнаха обществеността с напредъка по обекта и дадоха информация за съответни периоди. Разрушителните действия в Борисовата градина би трябвало да приключат в границите на 3 месеца.

Двамата изпълнителни шефове на ЦСКА - София Филип Филипов и Стоян Орманджиев бяха на терена и си направиха фотография за спомен.

Същевременно огромна част от бранш " Г " към този момент е изрината - на мястото му е останал единствено земният насип и бетонната пътека над Северната естрада. Сектор " Б " пък е " отпътувал " целият в историята, като в последните дни беше отстранено и таблото.

Данаил Димов, който е член на “Спортни парцели Българска войска ”, даде повече детайлности по отношение на по какъв начин вървят строителните действия. Той разкри, че демонтажът коства към милион, а вид, при който да не се построи ново оборудване, не съществува.

“Мисля, че демонтажът ще завърши до два месеца. В момента избираме главния строител. Имаме подготвен план. Такъв стадион не е строен последните 40 години в България. Трябва да изберем най-хубавата оферта. Няма вид стадионът да бъде опустошен, а да не бъде построен нов. Процесът е необратим. Всеки ден имаме оперативки, само че процесът е дълъг.

Влизаме до най-малкото детайлче. Обсъждат се елементи по таван, стени, коридори. 

Демонтажът коства малко над милион. Съгласуваме всичко с разнообразни лица, както и с управлението на клуба. Основните неща са съгласувани с УЕФА. Проектът е доста огромен и има доста намесени страни. Важно е, че съумяваме да стигнем до едно мнение. Капацитетът е една мъчителна тематика, само че ние се съобразяваме с дадености. Стадионът е в паркова среда, няма по какъв начин стадионът да стане 40 000. На всички ни се желае да е огромен.

Трябва да се мисли и за поддръжката. Убедил съм се в годините, че е по-лесно да го построиш, в сравнение с да го поддържаш. Трябва да се построи оборудване, което да може да се самоиздържа по-късно. Между 16 000 и 18 000 ще е потенциалът. Това оборудване ще стане един ивент център. Дава благоприятни условия, които сега спортно оборудване в България няма. Ще може да приема друг вид събития, освен футболни мачове ”, сподели Данаил Димов.

Снимка: Спортал

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР