Днес в 10,00 часа ще бъде даден старт на 49-ото

...
Днес в 10,00 часа ще бъде даден старт на 49-ото
Коментари Харесай

49-ото Народно събрание започва работа. Вежди Рашидов удря звънеца

Днес в 10,00 часа ще бъде даден старт на 49-ото Народно заседание. Депутатите ще се съберат на тържествено съвещание. То се привиква с декрет на президента, а според Конституцията ще бъде намерено от най-възрастния депутат - Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС.

Най-голямата парламентарна група е тази на ГЕРБ-СДС с 69 депутати, след тях се подрежда групата на " Продължаваме промяната-Демократична България " с 64. Следват " Възраждане " с 37 депутатски банки. С една по-малко имат от Движение за права и свободи - 36. Българска социалистическа партия ще са с 23 депутатски гласа, а " ИТН " с 11 народни представители.

Най-младият народен представител е на 23 години. Средната възраст на народните представители в 49- ия парламент е към 46 години. Жените са съвсем една четвърт от всички 240.

На първото съвещание народните представители ще положат клетва, след което ръководителите на парламентарните групи вършат изказвания. Най-важната задача на новите депутати е да изберат ръководител на 49-я парламент. Процедура, която в предходния парламент продължи три дни.

До момента са ясни две от кандидатурите за ръководител - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от " Възраждане ".

След образуването на 49-ото Народно заседание президентът би трябвало да организира съвещания с парламентарните партии преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление.

Часове преди старта на новия парламент водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов прикани депутатите от партията да подадат ръка на ПП-ДБ и да създадат дружно съдружен кабинет, тъй като страната е в тежко състояние и може да остане без бюджет.

 

Източник Дир.бг

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР