Днес в 10.00 ч. Румен Радев ще връчи мандат за

...
Днес в 10.00 ч. Румен Радев ще връчи мандат за
Коментари Харесай

Публикуваха текста на коалиционното споразумение

Днес в 10.00 ч. Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на Политическа партия.

„ Българска социалистическа партия за България ” ще има вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността, както и министри - на труда и обществената политика, на земеделието и на туризма.

„ ИТН ” ще взе участие в ръководството със зам. министър-председател и министър на районното развиване и благоустройството, министър на външните работи, министър на енергетиката и министър на спорта.

„ Демократична България ” ще предложи вицепремиер и министър на околната среда и водите, както и министрите на правораздаването и на електронното ръководство, предава Нова тв.

Заместник-министрите се назначават от премиера по предложение на съответния отраслов министър, е записано в съглашението. Ресорните министри дефинират и състава на политическите си кабинети. Всеки един от съдружните сътрудници има право да предложи по един консултант, който да бъде назначен към всеки министър.

Областните шефове и техните заместници се назначават по оферти на съдружните сътрудници, в сходство с тяхното парламентарно посланичество, е записано в документа.
Предвижда се основаването на 18 експертни съвета, в които всеки от сътрудниците излъчва до трима представители. Те ще координират взаимоотношението и съдействието в обединението за осъществяване на задачите и политиките, заложени в съглашението. Съветите ще организират работни срещи минимум един път в месеца.

В съглашението са написани детайлни политики и детайлни задания. Пълния текст на документа вижте  .

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР