Днес Уилямс обявиха официално, че Роберт Кубица ще е техен

...
Днес Уилямс обявиха официално, че Роберт Кубица ще е техен
Коментари Харесай

Кубица: Не съм се отказал от целта си

Днес Уилямс оповестиха публично, че Роберт Кубица ще е техен авариен водач през новия сезон във Формула 1. Полякът ще тества за тима и ще оказва помощ за развиването на болида, само че от самото начало ще е в подготвеност да замести един от спортните водачи - Ланс Строл и Сергей Сироткин, в случай че се наложи.

Кубица направи серия от проби в края на предходната година и се надяваше да се пребори за спортно място, само че в последна сметка се задоволи с ролята на запаса. В формалното си изказване той благодари на Уилямс за шанса, който са му дали, и съобщи, че не се е отказал от фантазията си още веднъж да се състезава във Формула 1.

" Изключително благополучен съм да бъда част от тима на Уилямс като авариен и разработващ водач този сезон. Чувствам се в отлична физическа форма, най-хубавата, в която съм бил в миналото, и поставих много старания за нея. Потрудих се съществено, с цел да стигна до тук и благодаря на Уиялмс за опциите, които ми дадоха до момента, както и за доверието, което ми гласоподаваха, давайки ми тази позиция ", съобщи Кубица.

" Много ми е прелестно, че още веднъж съм в падока и в този момент нямам самообладание да стартира работа с техническия екипт както във фабриката, по този начин и на пистата. Наистина желая да им оказа помощ с развиването на FW41 и се надявам, че наличието ми ще се отрази действително на представянето. Карал съм FW36 и FW40, тъй че нямам самообладание да седна зад кормилото и на новия болид. Крайната ми цел продължава да бъде още веднъж да се състезавам във Формула 1 и виждам на новата ми роля като на стъпка в тази посока ", добави Роберт.

Снимка: Williams Martini Racing Фейсбук

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР