Днес учениците от 23-то столично училище имаха любопитен житейски урок

...
Днес учениците от 23-то столично училище имаха любопитен житейски урок
Коментари Харесай

Кампанията на УНИЦЕФ С очи за всички гостува в столично училище

Днес учениците от 23-то столично учебно заведение имаха любопитен житейски урок - какво е да си друг, по какъв начин да приемеш това и за какво си коства да живееш друго. Лекторът в тяхното учебно заведение има необикновена специалност, поради която се постанова да обикаля целия свят. Урокът е част от акцията на УНИЦЕФ " С очи за всички ".

София
Янис Макдейвис - мотивационен преподавател: Може би си мислите, че изгубвам доста време заран да си оправя прическата, само че да ви кажа, че наваксвам при обуването и връзването на обувките... Не ми се постанова също по този начин да си изгубвам времето да обикалям по магазините да си диря обувки, нещо, което е проблем за моите другари.
Той не стопира да се майтапи, да се смее, да споделя за живота и увреждането си като че ли е най-нормалното нещо на света. И на втората минута към този момент е превзел публиката с сексапил, духовитост и мъдрост. Но не постоянно е бил подобен.
Янис Макдейвис: Като дребен изобщо не разбирах, че съм друг, даже смятах да стана моторизиран служител на реда. Но на осем, всичко това се промени. Един ден просто се погледнах в огледалото и не харесах това, което виждах. За първи път осъзнавах, че съм друг, започнах да се срамя, криех се в къщи, не желаех да приема тялото си.
Биологичните му родители разбрали, че не знаят по какъв начин да се грижат за него, отгледали го приемни с голям опит с деца с увреждания. И това бил неговият късмет. Освен грижата и разбирането, едно от значимите решения на родителите му е да го запишат в всеобщо, а не помощно учебно заведение. Така се научил да се оправя с множеството неща самичък. Като пиенето от чаша, да вземем за пример.
Янис Макдейвис: По едно време смятах, че благодарение на протези може да повеждам естествен живот, като останалите. Но след година усилени извършения, разбрах че не мога да вардя равновесие на два крайници. Така че поздравления към всички вас, които успявате да се справите с това. Накрая разбрах, че не мога повече да повеждам борба със себе си, с тялото си и с цел да приема това, ще направя лист с нещата, в които съм добър, концентрирах се върху позитивните страни. На какъв брой от вас се постанова да мият чинии.Янис Макдейвис: И нещо, което ви е за домашно упражнение - ще ви науча по какъв начин да пишете с уста. Много е елементарно, само че има един тъничък миг. Всички вършат съществена неточност като захапват химикалката по средата - по този начин е доста несигурно. Захапете я със страничните зъби.
От притихналата стая и отхвърли да си тръгнат на края излиза наяве, че децата са си взели и друго за домашно - лист с това, в което са най-хубави и мотивация да одобряват себе си и разликите, от които се състои светът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР