Днес у нас са пристигнали 62010 дози ваксини на Пфайзер,

...
Днес у нас са пристигнали 62010 дози ваксини на Пфайзер,
Коментари Харесай

Над 62 000 дози ваксини на Пфайзер пристигнаха у нас, половината са разпределени за личните лекари

Днес у нас са пристигнали 62010 дози ваксини на " Пфайзер ", осведоми изпълнителният шеф на Агенция по медикаментите Богдан Кирилов пред премиера Бойко Борисов във видео, качено на профила на премиера във Facebook.

Това е първата доставка от 2,7 млн., които чакаме до края на юни. Очакваме в допълнение и 500 000 дози на " Модерна ". До края на юни ще имаме 3,2 млн. дози РНК ваксини. Очакват се и векторни ваксини - 1 млн. от Оксфордската ваксина и 500 000 от " Джонсън и Джонсън ", сподели още Кирилов.

700 000 дози РНК ваксини ще дойдат до края на април, добави здравният министър Костадин Ангелов. " Така че да сме спокойни, че всички ще могат да си слагат по този начин търсената РНК ваксина ", сподели Ангелов.

" Пристигналите през днешния ден ваксини към този момент са разпределени на Ваксинационния щаб - половината отиват за персоналните лекари, половината отиват за имунизационните центрове. Системата към този момент е основана. Личните лекари са удовлетворени от това систематизиране ", сподели министърът.

Здравният министър увери, че има налични задоволително персонални защитни средства и ремдесивир до края на септември.

" Зелени коридори и персоналните лекари да имунизират - това е единственият метод да се излезе от пандемията ", безапелационен беше Бойко Борисов.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР