Днес цяла сутрин виждаме доста добра координация между ГЕРБ, ДПС

...
Днес цяла сутрин виждаме доста добра координация между ГЕРБ, ДПС
Коментари Харесай

Петков: Президентът има пълен контрол над службите в момента


Днес цяла заран виждаме много добра съгласуваност сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия – хартиена коалиция е напълно допустима. В днешния ден, даже когато взеха решение да махнат отпечатката на машините, да бъде част от изборните бумаги, това сподели безспорна опция за замяна на вота, направиха го доста координирано. Всичко може да се чака. Това съобщи съпредседателят на „ “.

„ Искахме да забележим дали тези партии могат да надскочат себе си – видяхме, че не могат. Буквално престъпиха всички граници. Направиха машините принтери. Няма по какъв начин да поддържат държавно управление на малцинството с антикорупционна политика. Отиваме на избори, подменяме вота – това е ясният претекст. Освен в случай че не си създадат тройната коалиция, другото ще е да идем на избори с тяхната хартиена бюлетина “, счита той.

Той съобщи, че е отчаян от това, което тези три партии направиха в последните часове: „ Такава тройна коалиция би била рискова. Пред камери в Народно събрание можем да приказваме с всеки, само че това, което ще покажем – 16 политики които ще са част от нашия пакет. Всеки би трябвало да знае, че в случай че поддържа нашите обществени и антикорупционни ограничения, може да разчитат на нашата поддръжка в гласуването, само че надали като част от кабинет, тъй като нашите условия бяха ясни – първото беше хартиената бюлетина. “

„ Истината е, че президентът сега управлява всички служби. Има опция да подменяш шефовете на службите с подписите на премиера и президента, а в този момент той управлява и двете. Това съгласно нас не е вярно. Предложихме отново да има надзор – Министерски съвет да предлага шефовете на службите и да се случват в комисия в Народното събрание, тъй че да не може нещо да остане скрито-покрито, само че изпълнителната власт да носи цялата отговорност “, счита още Петков.

„ Почти съм сигурен, че няма да ни одобряват в Шенген декември месец, тъй като външните ни сътрудници не са удовлетворени. Не мисля, че има жител, който да е удовлетворен от равнището на правдивост. Голяма промяна би трябвало, само че тя би трябвало да върви с отговорността на изпълнителната власт. Иначе кабинетът няма надзор върху службите, тъй като цялостен надзор има единствено президентът сега “ сподели още той.

„ В момента има дупка в законодателството. Не е редно президентът еднолично да държи надзор върху службите. Помня доста добре по какъв начин, бидейки министър-председател, нямах опция да подменя нито един от шефовете на службите “, добави Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР