Днес цената на въглеродните емисии за пръв път мина 50

...
Днес цената на въглеродните емисии за пръв път мина 50
Коментари Харесай

Каролев: България ще плати над 1 милиард евро за емисии

Днес цената на въглеродните излъчвания за пръв път мина 50 евро на звук. Това значи, че при 20 милиона тона въглероден двуокис, издаден от 4-те централи в Маришкия басейн за произвеждане на към 1/3 от българската електрическа енергия, България ще заплати над 1 милиард евро за излъчвания. И наклонността е за повишаване. Не допускайте нито един политик да ви приказва за решения за енергетиката и Зелената договорка без да изясни:
1. Ако затворим централите в басейна, от кое място ще вземем 1/3 от тока за страната - импорт, други централи (какви) или режим на тока?
 Владимир Каролев: 30% късмет за държавно управление за 2-3 месеца и 70% - за пряк длъжностен кабинет Владимир Каролев: 30% късмет за държавно управление за 2-3 месеца и 70% - за пряк длъжностен кабинет
„ 30% е шансът да имаме непрекъснато държавно управление два-три месеца и 70% късмет да имаме непосредствено служебно държавно управление и избори през юли...
2. Ако тези централи ще работят до 2030, 2040 или 2050, от кое място ще дойдат милиардите евро за въглеродни излъчвания?
3. Зелената тактика на Европейски Съюз за ток е главно вятърни централи, от чиито остатък ще се прави водород. У нас поради НАТУРА2000 освен няма къде да слагаме нови перки, само че евентуално и ще бутнем остарели. Ако ще се харчат пари за водород, от кое място ще пристигна токът за електролиза?
4. С какво ще ви оказват помощ " интелигентните системи " за систематизиране на ток, като по този начин или другояче нямате ток?
Според мен е безусловно безконтролно държанието на държавно управление и парламент, които с всеки минал ден не са проучили опциите за хващане и депозиране на въглеродни излъчвания на българска територия; не са проучили опциите за произвеждане на сила от газ-хидрати в Черно море; не са вдигнали мораториума за изследване на залежите от природен газ с рандеман посредством хидравлично разчупване; не са почнали договаряния с водещите интернационалните вложители в българската енергетика за въвеждане на новите технологии, които към този момент се ползват от тях в други страни (батерии за предпазване на AES и CG, хващане и запазване на CO2 от Веолиа, и други). И да прибавя, че нищо, че са на газ и топлофикациите ни “ядат дърво ” от цените на въглеродните излъчвания. Специално софийската не банкрутира единствено тъй като БЕХ не си желае назад заемите, които е отпуснала на Топлофикация София, с цел да си заплати сметки за природен газ.
 Владимир Каролев: И преди вируса България беше с най-висока смъртност Владимир Каролев: И преди вируса България беше с най-висока смъртност
" Че нещата не вървят добре с ковида - не вървят. Но не би трябвало да забравяме, че България и преди пандемията беше страната с най-висока...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР